Hirdetés

Új számítás kezdődik a magyar labdarúgásban

MTI

2018.06.11. 20:19

Új számítás kezdődik a magyar labdarúgásban
Kár, hogy az Eb eredményeivel már semmire nem megyünk (Fotó: Facebook)

Élő Árpád adja a nevét hozzá.

Hirdetés

Jelentősen átalakul a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) férfi világranglistájának pontszámítása. 

A FIFA honlapján megjelent közlemény szerint ezt követően a magyar származású amerikai sportvezető és fizikus, Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszer alapján zajlik majd a számítás, ahogyan a sakkozóknál is.

Minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek majd pontokat a válogatottak, az eredménytől függően. A győzelemért egy, a döntetlenért fél pont jár, de fontosság szerint nyolc kategóriába sorolták a találkozókat. A legkisebb szorzóval (0,5) azok rendelkeznek, amelyeket nem hivatalos nemzetközi játéknapon rendeznek, a legnagyobbal (6) pedig a világbajnoki meccsek a negyeddöntőtől a fináléig.

A tétmeccsek ezután többet érnek, mint a barátságos találkozók, az erősebb ellenfelekkel szemben több pontot lehet szerezni, de a pályaválasztónak és a győzelem mértékének nem lesz jelentősége.

Az új rendszer – amelyet a női válogatottaknál már korábban bevezettek – a világbajnokság után mutatkozik be, de a csütörtökön kezdődő oroszországi torna eredményei már szerepelni fognak az új rangsorban.

A magyar válogatott a legfrissebb, múlt csütörtöki rangsorban az 51. helyen áll.

FIFAMagyar labdarúgás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés