Hirdetés

Hirdetés

Fogadási rekord született a világbajnokságon

vg.hu

2018.07.18. 10:39

Fogadási rekord született a világbajnokságon
Fotó: internet

A francia–horvát döntőre 1,3 millió szelvény érkezett be.

Hirdetés

A labdarúgó-világbajnokság alatt több mint 84 millió fogadást regisztrált rendszerében a Szerencsejáték Zrt., önmagában a francia–horvát döntő 1,5 milliárd forintos nyereményt hozott a játékosoknak – tudatta a Világgazdaság.

A június 14-től július 15-ig tartó oroszországi labdarúgó-világbajnokság során a magyar válogatott részvétele nélkül is szárnyalt a sportfogadás hazánkban.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint hagyományos Tippmixen és az internetes TippmixPrón együttesen több mint 84 millió egységnyi fogadás érkezett.

A Franciaország–Horvátország-találkozóra 1,3 millió fogadást kötöttek a Tippmixen és a TippmixPrón, a fogadók ezzel az egy meccsel 1,5 milliárd forint nyereményt könyvelhettek el.

Az összecsapás győztesére fogadók tippjeinek 50 százaléka a franciák győzelmére, 19 százaléka döntetlenre, a fennmaradó 31 százalék pedig a horvát sikerre érkezett.

A fogadói aktivitás növekedése már a labdarúgó-világbajnokság első hetében megfigyelhető volt, amikor 30 százalékkal emelkedett a sportfogadásra beérkező tétek összege az előző héthez képest. A világbajnokság első teljes hete (amikor már hétfőtől vasárnapig voltak vb-meccsek) további növekedést eredményezett, ekkor a vb nyitóhetéhez képest is további 25 százalékkal nőttek a tétek.

A Szerencsejáték Zrt. szerint megállapítható, hogy az egész futballtorna ideje alatt hasonlóan magas volt a fogadói aktivitás, ez alól csak a hét szünnap volt kivétel.

A mérkőzések számának csökkenésével az egy eseményre beérkező tétek összege emelkedett.

A sportesemény alatt tapasztalt kiemelkedő játékkedv révén az idén is rekordforgalmat érhet el a Szerencsejáték Zrt., bevételein belül pedig tovább nőhet a sportfogadásból származó összeg. Tavaly a 436 milliárd forintos csúcsévhez is 45 százalékkal járult hozzá ez az üzletág.

A 2017-es évben 196 milliárdot költött a lakosság sportesemények eredményének megtippelésére.
szerencsejátékVB 2018sportfogadás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés