Hirdetés

Hirdetés

A magyaroknál a brazilok és a horvátok a menők

2018.07.06. 15:01

A magyaroknál a brazilok és a horvátok a menők
A braziloknak szurkolnak a legtöbben (Fotó: fifa.com)

Szakértő a nemzet!

Hirdetés

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot figyelemmel követő magyarok mintegy harmada szerint Brazília válogatottja nyeri meg a trófeát. A Kutatópont reprezentatív felmérésében 750 embert kérdeztek meg, ez alapján a lakosság több mint fele figyelemmel kíséri az idei vb-t. A magyarok körében a világbajnokság kezdetekor favoritnak számító Németország és Spanyolország kiesésével jól láthatóan átrendeződtek a preferenciák.

A versenyben maradtak között a brazil és a horvát válogatott a legnépszerűbb (20, illetve 19 százalék szurkol nekik).

A legesélyesebbnek egyértelműen Brazília válogatottját tekintik a szurkolók, amelyet minden harmadik megkérdezett (34 százalék) megnevezett várható végső győztesként, míg a sorban következő legesélyesebb Franciaország győzelmével már csak tizedük (12 százalék) számol.

A kutatás kitért a komoly szakmai vitákat kiváltó videobíró alkalmazására is. A válaszadók több mint fele (52 százaléka) teljes mértékben, további háromtizede (30 százalék) inkább egyetért azzal, hogy a mérkőzések igazságosabbak a videobírónak köszönhetően.

A vizsgálat 750 fős, országosan reprezentatív mintán készült, telefonos lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2018 júliusában zajlott.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés