Marco Rossi megszólalt a sorsolás után

MTI

2018.12.02. 16:52

Marco Rossi megszólalt a sorsolás után
Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya (Fotó: Facebook)

Ryan Giggs, Zlatko Dalic és Pavel Hapal is véleményt mondott.

Hirdetés

Hirdetés

„Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el” – hangsúlyozta az olasz szakvezető a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának a vasárnapi, dublini sorsolást követően, melyen negyedik kalapos együttese a horvátok mellett Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán nemzeti csapatát kapta ellenfélnek az E csoportban.

„A horvátokat nem kell bemutatni senkinek, a vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve, azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban”

– fogalmazott. Hozzátette: a szlovákokkal egészen biztosan nagyon izgalmas mérkőzéseket fog játszani otthon és idegenben is a magyar válogatott.

„Emellett Azerbajdzsánt sem szabad alábecsülnünk, bár az is igaz, hogy ha felkészülten, fejben is tisztán lépünk pályára ellenük, akkor könnyebb dolgunk lehet ellenük, mint a többiek ellen” – vélekedett. 

A magyar érdekeltségű mellett még négy csoportba sorsoltak öt-öt válogatottat, további ötbe pedig hatot-hatot. Mindegyikből az első kettő jut ki a kontinensviadalra, melynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is, ahol három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.

„Igazán különleges lesz a 2020-as Eb, a budapesti rendezésnek köszönhetően pedig számunkra még egyedibb, hiszen szinte az otthonunkban rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét. Azt megígérhetem, hogy a lehető legjobban felkészítem a csapatot a selejtező-mérkőzésekre” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Dalic extra elszántságot szeretne látni a horvátoktól

A riválisok közül Zlatko Dalic, a horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről, és leszögezte: nem szabad a jó vb-szereplésből kiindulni, mert egy új sorozat kezdődik, amelyben a múltból nem lehet megélni.

„Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak lenni ebben a szokatlanul rövid, nyolc hónapos kvalifikációs sorozatban. A legjobbat kell hozni, mert mindenki extra elszántsággal készül ellenünk. Sok bizonytalanság lehet ebben a csoportban, biztos, hogy jó küzdelem lesz. Wales mellett Szlovákia és Magyarország is ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, aligha lesz más a céljuk ezúttal”  – idézte Dalicot az MLSZ honlapja.

A wales-i kapitány a szlovákokat erősebbnek látja

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a sorsolás után. „Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolásunk, de összességében elégedettek lehetünk a csoportunkkal” – fogalmazott. Mint mondta, a horvátok eredményeik alapján kiemelkednek a csoportból, így szerinte esélyesei az ötösnek.

– „Aztán ott van még Magyarország és Szlovákia is, főleg a szlovákoknak van erős válogatottjuk. Örülök, hogy nem kell sokat utaznunk, leszámítva az azerbajdzsáni utat. Az biztos, hogy jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból”

– összegezte.

Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya kiegyenlítettnek nevezte a csoportot. „Magyarországgal mindig izgalmas harcokat vívunk, minőségi játékosok alkotják csapatukat, nem szabad őket alábecsülni, sőt jól fel kell készülnünk ellenük. A horvátoké jelenleg a világ második legjobb válogatottja, Wales ellen pedig szerepeltünk a 2016-os Eb-n, kellemetlen ellenfél lesz.”

Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.
labdarúgásMagyarországMarco Rossi

Szóljon hozzá!

Hirdetés