Érvek a Szuperliga mellett: a pénz, a pénz és a pénz

2021.04.20. 10:26

Érvek a Szuperliga mellett: a pénz, a pénz és a pénz
Florentino Pérez (Fotó: Real Madrid)

Pérez szerint a futball megmentése a cél.

Hirdetés

Hirdetés

A Real Madrid első embere az El Chiringuito nevű csatornán adott interjút, amiben betekintést adott a történtekbe, szemlézte az m4sport.hu. Florentino Pérez - többek között - a következőket nyilatkozta.

„Amikor én azt mondom, hogy a futball megmentése, akkor minden egyes csapatról beszélek, hogy a következő húsz évben mindenki nyugodtan működhessen. A jelenlegi helyzet drámai. Úgy gondoljuk, hogy a mi rendszerünk mentheti meg a sportágat, mint ahogy az 50-es években például az Európa-kupa megtette ugyanezt.”

„Anglia, Olaszország és Spanyolország legnagyobb klubjainak is megoldást kellett találniuk a szörnyű helyzetre, amiben voltak, hiszen az Európai Klubszövetség kimutatása szerint mintegy 5 milliárd eurót veszítettek az elmúlt időszakban. A Real Madrid például az elmúlt két idényben 400 millió eurót bukott el. Ha a televíziós pénzeken kívül nincs más bevétel, akkor ennek növelésére az a legjobb módszer, ha vonzóbb párosításokat és mérkőzéseket kínálunk, melyeket a szurkolók a világ bármely pontjáról láthatnak. Tehát arra a következtetésre jutottunk, hogy a Bajnokok Ligája helyett egy Szuperliga képes lenne enyhíteni a károkat.”

„A BL-ben túl sok a rosszabb párosítás. Egy Barcelona–Manchester United szórakoztatóbb, mint az MU egy kisebb csapat ellen. Mire kíváncsi az egész világ?”

„Bemutattak egy új BL lebonyolítási tervet, ezt azonban senki sem érti, ráadásul azt mondják, hogy 2024-ben vezetik be. De mi 2024-ben már működésképtelenek leszünk! Vannak klubok, melyek százmilliókat buktak már el.”

„Lesz pénzügyi fair play és stabilitás. A játékvezetőket szakmai kritériumok alapján választjuk majd ki” 

szuperliga

Hirdetés

Szóljon hozzá!