Meghajoltak az angol klubok a szurkolók akarata előtt

2021.04.21. 10:40

Meghajoltak az angol klubok a szurkolók akarata előtt
Chelsea-szurkolók tüntetése a kedd esti Chelsea-Brighton találkozó előtt (Fotó: BBC)

Az angolok nélkül aligha lenne értelme külön ligát alapítani.

Hirdetés

Hirdetés

Mind a hat angol klub visszalépett a Szuperligától. Ebbéli szándékukat kedden este jelentették be külön-külön. Elsőként a Chelsea és a Manchester City közölte, hogy kilépnek a programból, őket gyorsan követte az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham.

Az ötlet, hogy a 12 futballgigász Szuperliga néven új versenysorozatot hoz létre a Bajnokok Ligája ellenében, heves tiltakozást váltott ki a szigetországi szurkolók körében.

Az érintett közül csak a Chelsea-t szólította pályára a kötelesség kedden este: a Brightont fogadta a Premier League-ben. Kihasználva az alkalmat, a szurkolók tüntetést szerveztek a Stamford Bridge elé. A csapat busza csak nagy nehezen tudta megközelíteni a bejáratot. A mintegy ezer tüntető csak a kiváló kapus, a klub alkalmazásában álló Petr Cech közbenjárása után engedte be a csapatbuszt a stadionba. A meccset ugyan lejátszották, de a Chelsea játékosai a tüntetés hatása alatt voltak, és alig tudták kibekkelni a nulla-nullát, noha a papírforma alapján nyerniük kellett volna.

Hogyan tovább?

Boris Johnson brit miniszterelnök üdvözölte az angol kilépőket, Florentino Pérez, a Real Madrid és a Szuperliga elnöke még hallgat. Sajtóhírek szerint hamarosan az olaszok is feladják a szuperligás terveiket.

labdarúgásszuperliga

Hirdetés

Szóljon hozzá!