Pontot rabolt a Szpari Debrecenből!

2021.04.11. 14:19

Pontot rabolt a Szpari Debrecenből!
Dzsudzsákék nem tudták legyűrni a Szparit (Fotó: Ásztai Csaba)

A hosszabbítás perceiben, tizenegyesből egyenlített a Nyíregyháza.

Hirdetés

Hirdetés

A nyolc forduló óta veretlen Nyíregyháza a DVSC vendége volt vasárnap a Nagyerdei Stadionban. A 32. forduló előtt a debreceni gárda egy pont előnnyel vezette a tabellát, míg a nyíregyháziak az ötödik helyről várták a keleti derbit, amelyet ezúttal zárt kapuk között, síri csendben rendeztek meg. Így a játékosokon múlt, hogy az ősi riválisoknak ez az összecsapása ne merüljön hamar feledésbe. Nem sikerült ezt teljesíteni.

A találkozó harmadik percében egy nagy Szécsi-bomba jelezte a nyíregyháziaknak, hogy a DVSC egyértelműen győzelemre tör. A 10. percben azonban a Szpari két nagy helyzettel válaszolt. Előbb jobb oldali szöglet után Papucsek fejelt tisztán, de Gróf a helyén volt, kisvártatva pedig Hamed ügyetlenkedett el ziccert, miután hárman vezették két védőre a labdát. A Debrecen mezőnyfölényben futballozott, de helyzetbe hosszú perceken át nem került. A játék meglehetősen gyenge színvonalú volt, vagy csak inkább sablonos, merész húzásra nem vállalkoztak a fiúk, vagy ha igen, akkor belebotlottak az első cselbe. A 30. percben Kinyik jobb oldali szöglet után - fejelhetett teljes tisztán hat méterről, de rosszul célzott, a labda fölé szállt. Ezt még megúszta a Szpari, de a 34. percben Dzsudzsák, Bódi és Korhut háromszögelése után utóbbi közelről szerezte meg első NB II-es találatát (1-0). Az első félidő végén még Gresó tette próbára Grófot 20 méterről, de a debreceni kapus szögletre mentett.  

Szünet után is labdatartásra törekedett a DVSC, de feljebb tolta a védekezését a Nyíregyháza, nem adva annyi esélyt a Huszti-csapatnak, mint az első félidőben. A Spartacus labdaszerzés után olykor támadásba lendült, de ötlet híján ezek az akciók mind meghiúsultak. A kapuk a mérkőzés ezen időszakában egyáltalán nem forogtak veszélyben, unalmas mezőnyjátéknak lehettek szemtanúi a tévénézők. A Nyíregyháza sem volt túl aktív, a DVSC pedig minden áron nem erőltette a támadásokat. A hajrában az utolsó erőtartalékait mozgósította a Szpari, ennek köszönhetően helyzetbe is került, de Szokol senkitől sem zavartatva 8 méterről fölé fejelt. Ami nem jött össze ekkor a Nyíregyházának, az összejött a hosszabbítás perceiben, amikor egy bal oldali beadás után Gróf letaglózta Farkast a debreceni tizenhatoson belül. Tizenegyes! A végrehajtó Gresó volt, aki  magabiztosan helyezett a jobb alsóba (1-1).

Így akárcsak a két csapat őszi, nyíregyházi összecsapásán, ezúttal is 1-1-es döntetlen született.

Labdarúgó NB II., 32. forduló:
DVSC-Nyíregyháza 1-1 (0-0)
Debrecen, 
Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Csatári Tibor)
DVSC: Gróf – Bévárdi, Pávkovics, Kinyik, Korhut – Haris, Dzsudzsák – Pintér Á. (Bényei Á., 85.), Ugrai (Bárány, 63.), Bódi – Szécsi M. (Sós B., 88.). EdzőToldi Gábor
Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Papucsek, Jánvári (Svedjuk, a szünetben), Fodor F. – Márkus (Farkas A, 84.) – Hamed (Györgyi, 76.), Szabó B. (Kalocsai, 65.), Paku, Gresó – Hornyák (Zamostny, 65.). Edző: Gálhidi György.
Gólszerző: Korhut (39.), ill. Gresó (95.)
labdarúgásszpariNB II.

Hirdetés

Szóljon hozzá!