Történelmi lehetőség előtt a Kisvárda

2021.04.13. 11:21

Történelmi lehetőség előtt a Kisvárda
A finálét május 5-én a Puskás Arénában rendezik (Fotó: mti)

A szabolcsiak az egyetlenek a négyes mezőnyből, akik még egyszer sem jutottak a sorozat fináléjába.

Hirdetés

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik a labdarúgó Magyar Kupa két elődöntőjét, melynek mezőnyéből a Kisvárda az egyetlen, amely még egyszer sem jutott a sorozat fináléjába. Supka Attila együttese már azzal a klub történetének legnagyobb sikerét érte el, hogy a négy közé került, ugyanakkor szerdai ellenfele, az Újpest szintén olyan csapat a mezőnyben, amelynek valószínűleg ez az egyetlen lehetősége, hogy kijusson a nemzetközi kupaporondra.

 A két gárda már lejátszotta mindhárom egymás elleni találkozóját az élvonalban, ezeken mindkettő egy-egy győzelmet aratott, illetve egy döntetlen született. A legutóbbi, egy hónappal ezelőtti összecsapás az MK-ban tízszeres győztes lila-fehérek háromgólos sikerét hozta, az egyetlen kisvárdai találkozó még decemberben 1-1-es pontosztozkodással ért véget. Az OTP Bank Ligában éppen egymás mögött áll a két csapat: a hetedik Kisvárda három ponttal előzi meg a nyolcadik Újpestet.

 A másik, csütörtöki párharcban a 12-szeres kupagyőztes MTK Budapest a MOL Fehérvárt fogadja, amely eddig kétszer diadalmaskodott.

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a finálét május 5-én a Puskás Arénában rendezik. A Konferencia Ligában a bajnoki második és harmadik helyezett mellett a kupagyőztes vehet majd részt, amennyiben a bajnoki ezüst- vagy bronzérmes hódítja el a trófeát, a negyedik helyezett indulhat.

Magyar Kupa, elődöntő:
Szerda:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 17.30
Csütörtök:
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 18.30
KisvárdaMagyar Kupa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés