Élet a Brexit után: Orbán Viktor a Downing Street 10. alatt vendégeskedett

2021.05.28. 17:02

Élet a Brexit után: Orbán Viktor a Downing Street 10. alatt vendégeskedett
Boris Johnson brit kormányfő (b) fogadja magyar hivatali partnerét Orbán Viktorta londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10 előtt 2021. május 28-án (Fotó: mti)

A magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó.

Hirdetés

Hirdetés

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása - mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

A találkozó után a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva elmondta: a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

Orbán Viktor szerint a kétoldalú kapcsolatok két különösen ígéretes területeként került szóba a megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar. Felidézte, hogy a Shell volt az első nem orosz energiaipari cég, amellyel Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött.

Orbán ViktorBoris Johnson

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés