Orbán: Magyarországon kultúraidegen a térdelés a futballpályákon

MTI

2021.06.10. 11:53

Orbán: Magyarországon kultúraidegen a térdelés a futballpályákon
Orbán Viktor a kormáényinfón (Fotó mti)

A miniszterelnök kommentálta a hét ügyét.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar kultúrától idegennek tartja a miniszterelnök azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelnek egyes országok sportolói.  Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott: "ezzel a térdelősdivel legkevésbé sem szimpatizálok". A kormányfő úgy látja,

ennek semmi helye nincs a sportpályákon, a sport másról szól.

Orbán Viktor azt mondta, a magyar kulturális összefüggésben három esetben megengedett, illetve elvárt az ilyen gesztus: a magyar ember a Jóisten, a hazája előtt térdel le és ha megkéri a szerelme kezét. Minden más esetben ez Magyarországon kultúraidegen - fogalmazott. Megjegyezte:

alapvetően rabszolgatartó országok találták ezt ki, de a rabszolgatartó múltból származó terheket az érintett népnek magának kell feldolgoznia; azon országok, amelyek nem voltak rabszolgatartók, ebben nem tudnak segíteni.

A keddi, Magyarország-Írország barátságos nemzetközi labdarúgó-mérkőzésen a közönség egy része kifütyülte a kezdőd sípszó előtt letérdelő ír csapatot. A magyarok állva maradtak és a Respect feliratra mutattak a mezükön. Az MLSZ korábban közölte, hogy a magyarok az Európa-bajnoki mérkőzéseken sem térdelnek le.

Orbán ViktortérdelésBlack Lives Matter

Hirdetés

Szóljon hozzá!