Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rossi: mintha örökbe fogadtak volna Magyarországon

| 2021. 06. 26. | 19:05:00
A magyar miniszterelnök szokott üzeneteket küldeni, de nem gyakorol nyomást, mondta az olasz egy interjúban.
Rossi: mintha örökbe fogadtak volna Magyarországon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hosszú interjút adott az olasz La Republicának a válogatott Eb-szereplése után. A Telex által szemlézett interjúban Rossi elmondta, életében nem gondolta volna, hogy egy Európa-bajnokságon szerepelhet, de 56 évesen megkapta ezt az élettől. Döntetlent ért el csapata Münchenben, jól végezték a dolgukat, és mégis maradt benne egy kis csalódottság, mert nem jutottak tovább.

Az olasz arról is beszélt, hogy két mítosszal nőtt fel, az egyik a Grande Torino volt, a másik a Honvéd, amelyikről nagyapjától hallott. A Torinóban futballozott, később pedig a Honvéd edzője lehetett.

Úgy érzi magát Magyarországon, mint örökbe fogadták volna, ha a tévében az edzőkről beszélnek, akkor úgy értékelik, mintha nem külföldi lenne, hanem magyar.

A La Republicánál felhozták neki, hogy Orbán Viktor „propagandeszközként” tekint a válogatottra, miközben kormányzásának vannak antidemokratikus jelei. Rossi nem szeretne ebbe a vitába beszállni, mert bármit is mond, felhasználhatják a szavait, ezért inkább távol marad tőle. A tiszteletet viselkedéssel kell kimutatni, ezért nem térdeltek le, és mutattak a mezükön a respect feliratra, mondta el a véleményét Rossi.

„Időnként üzeneteket küld nekem, ahogy tette a németek elleni meccs után is” – válaszolt arra a kérdésre, milyen a viszonya a miniszterelnökkel. Hozzátette, Orbánnak van taktikai érzéke, csatár volt, nem egy elvakult szurkoló. Sem Orbántól, sem a szövetség elnökétől nem kapott soha nyomást, hittek benne, a munkájában, hagyták dolgozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés