Hirdetés

Fájó búcsú a kupától az utolsó percben

szabolcsihir.hu

2022.02.08. 19:03

Fájó búcsú a kupától az utolsó percben
(Fotó: Kisvárda FC)

Vezetett is a Kisvárda Újpesten, végül azonban kikapott, és kiesett a legjobb tizenhat között.

Hirdetés

Hirdetés

Egy, a 93. percben szerzett újpesti szabadrúgásgól pecsételte meg a kisvárdaiak sorsát a labdarúgó Magyar Kupában február 8-án este.

Az Újpest–Kisvárda nyolcaddöntőnek az első félideje felejthető volt, igazi, tipikus 0–0-s negyvenöt perc, nem igazán történt semmi, mindkét csapat kereste a másik pajzsán azt a bizonyos rést, csak éppen egyik sem találta.

A második félidőben felgyorsultak az események, először a 67. percben Camaj révén a szabolcsi csapat szerzett vezetést, 0–1, és sokáig úgy tűnt, hogy ez az egy találat elég is lehet a továbbjutáshoz Révész Attila legénységének. A 74. percben Simon Krisztián levette a labdát (ez volt az első labdaérintése), majd lőtt, méghozzá a jobb alsó irányába, gól, 1–1. A játékvezető a találkozó végén 3 perc hosszabbítást mutatott fel, ennek pedig azért van jelentősége, hiszen épp az utolsó percben, egészen pontosan 43 másodperccel a mérkőzés vége előtt lőtt hatalmas szabadrúgásgólt Csongvai 2–1, mellyel eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítás a rendes játékidő végén, sem tizenegyesek, sem kisvárdai továbbjutás.

Az Újpest lesz ott a legjobb 8 csapat között a Magyar Kupában.

Labdarúgás, Magyar Kupa, Nyolcaddöntő:
Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–1 (0–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, V.: Vad II. István
Újpest: Pajovics – Kastrati (Beridze, 58.), Kuusk, Kutrumbisz, Antonov – Pauljevics, Csongvai, Bjelos, Yahaya (Simon K., 73.) – Croizet (Viana, 59.) – M. Kone (Mitrovics, 59.). Vezetőedző: Milos Kruszcsics
Kisvárda: Hotra – Hej (Leoni, 62.), Králik, Prenga, Peteleu – Karabeljov (Melnik, 62.), Zlicsics (Makowski, 78.) – Navrátil, Nagy Mihály (Ötvös, 78.), Gosztonyi (Mesanovic, 62.) – Camaj. Vezetőedző: Révész Attila
Gólszerzők: Simon K. (74.), Csongvai (90+3.), illetve Peteleu (67.)
labdarúgásKisvárdaMagyar Kupa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés