Hirdetés

Fantasztikus győzelmet aratott egy kis nemzet egy nagy felett

2022.03.25. 12:26

Fantasztikus győzelmet aratott egy kis nemzet egy nagy felett
Skopjéban reggelig tartott az ünneplés (Fotó. Eurosport)

Negyedszer fordul elő, hogy az Európa-bajnoki címvédő együttes nem jut ki a vb-re.

Hirdetés

Hirdetés

Az észak-macedón válogatottóriási meglepetésre 1-0-ra legyőzte vendégként az Európa-bajnok Olaszországot csütörtökön, a novemberben kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek első fordulójában. A Palermóban játszott találkozón a házigazdák 32 kapura lövéssel próbálkoztak, de egyetlen gólt sem tudtak szerezni, az észak-macedónok viszont a 92. percben Aleksandar Trajkovski találatával megnyerték az összecsapást. 

Ez lesz mindössze a negyedik alkalom, hogy az olasz válogatott lemarad a vb-ről, ráadásul az Azzurri sorozatban másodszor bukta el a pótselejtezőt. Szintén negyedszer fordul elő, hogy az Európa-bajnoki címvédő együttes nem jut ki a vb-re: az 1976-ban kontinensbajnok csehszlovákok, az 1992-ben aranyérmes dánok és a 2004-ben diadalmaskodó görögök nem kvalifikálták magukat a soron következő vb-re.

Észak-Macedónia ellenfele a vb-szereplésért sorra kerülő keddi mérkőzésen az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo fémjelezte Portugália lesz, mely csütörtökön 3-1-re verte Portóban a török válogatottat. A vendégeknek 2-1-es hazai vezetésnél nagy lehetőségük volt az egyenlítésre, de Burak Yilmaz tizenegyest hibázott, a portugálok pedig a ráadás perceiben megadták a kegyelemdöfést.

Észak-Macedónia így ünnepelt a fantasztikus győzelem után:

labdarúgásvilágbajnokságÉszak-Macedónia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés