Hirdetés

Az angol-magyar Callum Styles máris bemutatkozhat a válogatottban

2022.03.24. 10:27

Az angol-magyar Callum Styles máris bemutatkozhat a válogatottban
Callum Styles már a Barnsley stadionjában magyar válogatott mezbe bújt (Fotó: magánarchívum)

A magyar válogatott csütörtökön 19.30-tól játszik a szerbekkel, majd kedden 20.45-től Belfastban az északírekkel.

Hirdetés

Hirdetés

Várhatóan a védelem előtt kap majd szerepet Callum Styles, amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány pályára küldi őt a szerbek elleni csütörtöki (mai) felkészülési mérkőzésen, vagy a magyar labdarúgó-válogatott későbbi találkozóin. A honosított középpályás, aki az angol másodosztályú Barnsleyban futballozik, az M4 Sport Sporthíradójában azt mondta, beszélt már a szövetségi kapitánnyal, és az 5-ös vagy a 6-os pozíció lesz az övé.

Elég sokat játszottam ebben a szezonban a klubcsapatomban és több poszton is bevethető vagyok, de a válogatottban leginkább a védők előtt, az 5-ös vagy 6-os pozícióban leszek a bal oldalon. Persze ha máshol kell a segítségem, akkor is megpróbálom a legjobbamat nyújtani, de a szövetségi kapitány jelenleg ezeken a posztokon számol velem

- mondta az angliai Buryben született, magyar felmenőkkel rendelkező 21 éves játékos, aki az új társairól úgy vélekedett: "a játékosok minősége jó, erős bajnokságban játszanak a legtöbben, ez pedig jót tesz a csapatnak". Arról is beszélt, hogy imád futballozni, gyakorlatilag egész életében ezt csinálta, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy meghívót kapott a válogatottba.

A csapatot valamennyire ismerem, a nyári Európa-bajnokságon figyelemmel követtem, és amikor felmerült, hogy megkaphatom a magyar állampolgárságot, és elkezdődött a folyamat, akkor már próbáltam a lehető legtöbb információt összegyűjteni a csapatról. Amióta pedig itt vagyok, természetesen akklimatizálódnom kell a környezethez, az új csapattársaimhoz, a stábtagokhoz, és úgy egyáltalán, a magyar mentalitáshoz"

- mondta Styles, hozzátéve, hogy a magyar nyelvvel gondban van, de a keretben a legtöbben beszélnek angolul, amit pedig nem ért az öltözőben, azt fordítják neki. Elárulta, hogy Nego Loickal jön ki a legjobban, aki gyakorlatilag "a szárnyai alá vette" őt. Hozzátette ugyanakkor, hogy "mindenki nagyon segítőkész és befogadó volt", és nagyon tetszik neki a hangulat, amely a csapatnál érzékelhető.

A magyar válogatott 19.30-tól játszik a szerbekkel, majd kedden 20.45-től Belfastban az északírekkel. A csapat a Nemzetek Ligájára készül, melynek élvonalában az Európa-bajnok olaszokkal, az Eb-ezüstérmes angolokkal, valamint a németekkel találkozik majd a csoportkörben. A távlati és sokkal fontosabb cél azonban a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának sikeres megvívása. A kvalifikációs csoportokat október 9-én sorsolják ki.
válogatottmagyar válogatottCallum Styles

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés