Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Simon Tibor húsz éve halt bele sérülésibe

| 2022. 04. 23. | 14:47:00
Egy kifutott pezsgő vezetett barbár tettekhez.
Simon Tibor húsz éve halt bele sérülésibe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az akkor 37 éves Simon Tibor a Ferencváros korábbi válogatott játékosa, edző 2002. április 21-én a Kispest elleni bajnoki mérkőzés után születésnapra volt hivatalos a budapesti Caffe Allure bárba. Az ünneplés közben a pezsgő kinyitásakor a pezsgő kifutott, ami más vendégekre is ráspriccelt. A két társaság összeszólalkozott, a vitába beleavatkozott a szórakozóhely biztonsági személyzete is. Simon az utcára menekült, de a verekedés itt is folytatódott.

Miután a földre került, fejére feltehetően viperával több csapást mértek, majd a magatehetlenül fekvő férfit a biztonságiak magára hagyták. A mentőket egyik barátja hívta ki.

A mentők még tudtak beszélni vele, majd elvesztette eszméletét. Súlyos koponya- és agysérüléssel a Szent János Kórházba vitték, ahol megoperálták, majd még három koponyaműtétet hajtottak végre rajta. Állapota válságosra fordult, az agyhalál tünetei jelentkeztek, és 2002. április 23-án belehalt sérüléseibe.

Ítélet

A végső ítéletet a büntetőügyben csak 2007-ben mondták ki, és bár az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság 2004-ben emberölés miatt 8 és 12 év közötti szabadságvesztéseket szabott ki, ezt a döntést a tábla 2005-ben megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban az elsőrendű vádlott bűnösségét már csupán halált okozó súlyos testi sértés, társaiét pedig garázdaság miatt mondta ki a Fővárosi Bíróság, és éppen annyi szabadságvesztésre ítélte őket, amennyivel a korábban letöltött előzetes letartóztatást beszámítva még nem kellett börtönbe vonulniuk. Ezt a határozatot az ítélőtábla a másodrendű vádlott esetében úgy változtatta meg, hogy másfél éves szabadságvesztését két és fél évre súlyosította, így a lehetséges kedvezményeket figyelembe véve is legalább hét hónapra kellett visszamennie a börtönbe. A másodrendű vádlott esetében a bíróság azért súlyosította a szabadságvesztést, mert a férfi többször volt büntetve, továbbá a vádbeli cselekménysorozatban társainál súlyosabban értékelhető magatartást tanúsított.

Egy fényes pálya vége...

Simon több mint 10 évig volt a ferencvárosi védelem meghatározó alakja. Ez alatt az időszak alatt a Ferencvárossal három bajnoki címet nyert, valamint Magyar Kupát és Szuper Kupát is. A zöld-fehérek színeiben összesen 338 mérkőzést játszott, a magyar válogatottnak 16-szor volt tagja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés