Hirdetés

Szeretet áradt Marco Rossira és Orbán Viktorra Székelyföldön

2022.07.22. 12:40

Szeretet áradt Marco Rossira és Orbán Viktorra Székelyföldön
Marco Rossi, Diószegi László és Orbán Viktor a Sepsi Arénában (Fotó. Orbán Viktor/Facebook)

A kapitányt egy mezzel is meglepték Székelyföldön

Hirdetés

Hirdetés

A Sepsiszentgyörgy a szlovén NK Olimpija Ljubljanát fogadta a labdarúgó Európa Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában csütörtökön este. A lelátón Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Orbán Viktor miniszterelnök is ott szurkolt, Diószegi László klubelnök és tulajdonos társaságában.

A mérkőzést 3–1-re nyerte a tizenegyest is hibázó Sepsi, amely az egyetlen székelyföldi csapat a román élvonalban. Bár a kezdőben ugyanannyi magyarja van, mint Ferencvárosnak – egy, a kapus – a szurkolók kivétel nélkül háromszéki magyarok. Mint ahogyan a stadion is magyar támogatásból épült, éppen azért, amikor a közönség megtudta, hogy Orbán Viktor is a lelátón van, vastapssal köszöntötték és zengett a kórus: „Köszönjük, Viktor!” – derül ki az Index helyszíni riportjából.

Marco Rossi – mint ahogy a miniszterelnök is – a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezőinek meghívására érkezett Székelyföldre. A szövetségi kapitány a meccs előtt Tusnádfürdőn egy pódiumbeszélgetésen is részt vett, ahol neki a Ria, ria, Hungária! zengett. Rossit a szervezők egy 9-es számú székelyföldi válogatott mezzel is meglepték, a publikum pedig felállva, vastapssal ünnepelte.

Orbán Viktor szombat tart politikai helyzetelemzést Tusnádfürdőn.

SzékelyföldOrbán ViktorMarco Rossi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés