Hirdetés

Hirdetés

Saját magát büntette meg a román klub a magyargyűlölő szurkolói miatt

MTI

2023.02.01. 16:34

Saját magát büntette meg a román klub a magyargyűlölő szurkolói miatt
A sepsiszentgyörgyi szurkolókat rendszeres éri magyarellenes támadás (Fotó. szekelysport.ro)

A Sepsiszentgyörgy mérkőzéseinek többségén rendszeres a magyarellenesség.

Hirdetés

Megbüntette magát a FCU 1948 Craiova, amelynek a Sepsi OSK elleni, hétvégi labdarúgó-mérkőzését felfüggesztették a 26. percben, mivel a szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak. A klub szerdai közlése szerint

a hazai találkozókat meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játssza a krajovai csapat.

A vezetőség három pontban közölte a saját hatáskörben meghozott döntéseket. Így meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játsszák a meccseket, kezdeményezik a Román Labdarúgó Szövetségnél egy olyan szabályzat kidolgozását, amely megelőzi a hétvégihez hasonló eseteket. Emellett közölték, hogy a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket. A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint

a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi "huliganizmusa" óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni ezt a döntést.

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a krajovai szurkolók egy része Adrian Mititelu klubtulajdonossal konfliktusban áll.

Romániában először fordult elő ilyen

Vasárnap alig 26 perc után Andrei Chivulete játékvezető előbb félbeszakította, majd tíz perc kényszerszünet után lefújta a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mivel a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak. Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsiszentgyörgy mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni.

labdarúgásSzékelyföldSepsiszentgyörgy

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés