Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlen a Honvéd ellen Kisvárdán

| 2023. 04. 29. | 21:02:00
Ezúttal a Honvéddal osztozott a pontokon a Kisvárda, 2–2-őt játszott egy mérsékelt iramú meccsen.
Döntetlen a Honvéd ellen Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kieső, 11. helyen tanyázó, és eddig 28 pontot begyűjtő Budapest Honvédot fogadta a tabella 7. pozícióját elfoglaló, 36 pontos Kisvárda Mastergood az OTP Bank Liga NBI.-es bajnoksága 29. fordulójában a Várkerti Stadionban április 29-én. Mindkét csapatnak égetően szüksége lenne a győzelemre, hiszen amíg a fővárosi gárdának minden meccs élet-halál kérdés az élvonalban maradás miatt, addig a még az őszi szezonban is szebb napokat látott Kisvárda szeretne feljebb kapaszkodni a tabellán. Emiatt pörgős, gólratörő játékot várhatott a helyszínen a szerény számú publikum. A hazaiak B-közép szektora ezúttal üresen árválkodott, míg a vendégszektorban legalább százan biztatták dobokkal, kereplőkkel és persze hangos rigmusokkal az ezúttal tiszta fehérben pályára lépő kedvenceket.

Csonka Bence játékvezető sípszavára a pirosmezes hazaiak kezdték a játékot. Az első nagy helyzetet a várdaiak jegyezhették az 5. percben egy jobb oldali szöglet után. A hosszúra belőtt labdát Spasic fejelte 6 méterről kapura, Szappanos azonban bravúrral védett. Továbbra is a Várda maradt támadásban, Camaj, még a saját térfelén, négy Honvéd játékost etetett meg látványos cselekkel, majd rosszul passzolt. Meddő hazai fölényben teltek a percek, azonban nemhogy helyzetig, de jószerivel a vendégek tizenhatosáig sem jutottak el a pirosmezesek. A továbbra is kitűnő formában cselezgető Camaj egy-egy ötletes megoldása késztette tapsra a közönséget. A 15. percben a hazaiak hetesének sikerült a bal oldalon végig vinni a labdát, majd a centerezés után az ötösre érkező Mesanovic elől mentettek a védők. A Kispestnek leginkább csak felszabadító rúgásokra futotta, ha ilyenkor a csapattárshoz is ment a játékszer, a pontatlan passzok miatt hamar elveszítették a labdát. A 23. percben a spori kiosztotta az első sárgalapot, Gomis Melnyikre támaszkodva küldte fűre a hazaiak csapatkapitányát a félpálya közelében. Camajt továbbra sem tudták fogni a Honvéd játékosok, a 28. percben csak szabálytalanul állították meg a kaputól 25 méterre a bal oldalon. A szabadrúgásból a labdát Camaj küldte a kapu elé, a védők lemaradtak, így Mesanovicnak könnyű dolga volt 6 méterről a jobb alsóba lőtt. (1–0) A gól felrázta a vendégeket. A védekezős, öreguras tempót fiatalosabbra váltották, aminek a 32. percben meg is lett az eredménye. Egy bal oldali szöglet után a hosszúra érkező labdát Lukic bólintotta 4 méterről a bal alsóba. (1–1) A gyors gólváltás után változatos mezőnyjátékot láthatott a közönség. Látszott, mindkét csapat a védekezésre fekteti inkább a hangsúlyt, emiatt a kapuk hosszú ideig nem forogtak veszélybe. Üdítő kivétel volt a 38. percben Mesanovc 20 méterről megeresztett lövése, Szappanos azonban látványos vetődéssel védte a jobb alsóba tartó labdát. Az enyhe hazai fölényt a négy-öt percenkénti várdai sarokrúgások mutatták; a szögletekben azonban nem volt veszély. Az óvatos, többnyire alacsony színvonalú játékot hozó első félidőt Csonka hosszabbítás nélkül fújta le.

A szünetben a Honvéd kettőt cserélt. Gomist és Keresztest Bocskay és Átrok váltotta, míg a Várdában Navratil hagyta el a pályát, helyére Makowski érkezett. A játékot a Honvéd kezdte. A hazaiaknak mér rögtön a kezdés után helyzetük volt – a bal oldali szögletből az ötösről fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé a pirosmezes játékos. A hazai helyzet után a találkozó ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az enyhe hazai mezőnyfölény mellett a két tizenhatos között pattogott a labda, és ebbe még a hazai pontrúgások, távoli lövések sem hoztak változatosságot. A Honvéd középpályásai a megszerzett labdákkal rendre az éket, Ennint kereste, akit viszont jól fogtak a várdai védők. A másik oldalon pedig a tizenhatosuk előterében szervezetten védekező vendégekben akadt el a labda. A félidő közepéhez közeledve élvezetesebbé vált a meccs. Szorította a csapatokat az idő, nagyobb lendülettel támadtak, és kiegyenlítetté vált a labdabirtoklási arány.

A 65. percben a fellazult Honvéd-védelem miatt a Várda végig tudott vinni egy támadást, és Mesanovic 13 méterről védhetetlenül bevágta csapata második gólját. (2–1) A gól után folytatódott az enyhe vendégfölény, viszont a masszívan védekező Várda miatt helyzetig nem jutottak el. Peregtek a percek, a labda szinte folyamatosan a felezővonal és a hazaiak tizenhatosa között járt. A vörös-feketék B-közepe „Harcoljatok!” rigmussal biztatta a vendégeket, és más bekiabálásokkal mondott véleményt a csapat teljesítményéről és az edző munkájáról. Meg is lett az eredmény: a 80. percben egy beadást nem tudott hatástalanítani a védelem, és Kerezsi 8 méterről Hindrich hálójába kotorta a labdát. (2–2) A gól után is a drukkerei felé támadó Honvéd maradt az aktívabb. Többet birtokolták a labdát, volt a sorfalban elakadó szabadrúgásuk 19 méterről, bravúros szerelés az ötösön, újabb gól azonban nem. A találkozó végére ismét magára talált a Kisvárda, és a találkozó utolsó perceiben, valamint a hosszabbítás 3 percében olyan gyors, változatos nyílt futballt láthatott a közönség, amilyet kezdetektől remélt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés