Hirdetés

A Tisza-tó fővárosában rendezik a Nemzeti Vágta előfutamát

tiszafured.hu

2016.07.25. 12:01

A Tisza-tó fővárosában rendezik a Nemzeti Vágta előfutamát
A kép illusztráció

Tiszafüred joggal lehet büszke.

Hirdetés

Hirdetés

Az idén 9 éves Nemzeti Vágta népszerűségét sok más mellett azon is le lehet mérni, hogy évről évre egyre több település, illetve lovas centrum szeretne területi előfutamokat, ún. Elővágtákat rendezni. 2015-ben 18 helyszínen rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamait, idén pedig 25 helyről jeleztek rendezési szándékot.

A Vágta szervezői azonban nem a bővítés, hanem a szűkítés mellett döntöttek, hogy még színvonalasabb futamokon, még biztonságosabb körülmények között, a közönség számára még szórakoztatóbb versenyeken dőljön el a továbbjutás a Nemzeti Vágta döntő futamaira. Ezért 2016-ban 12 hazai és 4 határon túli településen rendeznek Elővágtát.

A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred joggal büszke arra, hogy az Elővágták sorába a Tisza-tavi Vágta 2016-ban bekerült, mivel az országhatáron belül új helyszínként egyedül a település kapta meg a rendezés jogát.

Helyszín: 

A Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutamát az Üdülőövezeti Sportpályán (Tiszafüred, Kastély út) július 30-án rendezik meg.

A Tisza-tavi vágta fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A Kishuszár Vágta első, a Tisza-tavi Vágta 1-2-3. helyezettei indulási jogot nyernek a Nemzeti Vágta Versenyére, amely szeptember 16-18. között lesz Budapesten, a Hősök terén.

Nemzeti Vágta

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés