Hirdetés

Hamarosan kezdődik Kelet-Magyarország egyik legnagyobb eseménye

MTI

2016.07.23. 09:59

Hamarosan kezdődik Kelet-Magyarország egyik legnagyobb eseménye
A kép illusztráció

Ötvenedjére rendezik meg.

Hirdetés

Hirdetés

Az idén már 50. alkalommal, július 30. és augusztus 19. között rendezik meg a kelet-magyarországi térségi egyik legnagyobb kulturális eseményét, a Nyírbátori Zenei Napok programját.

Az idei programban tíz koncertet, torony- és térzenét, valamint zenei és musicalestet rendeznek. Emellett három, a rendezvénnyel kapcsolatos kiállítás is várja majd az érdeklődőket.

Az 50. Nyírbátori Zenei Napok július 30-án délután torony- és térzenével kezdődik, a polgármesteri hivatal épületének tornyában, illetve a város kulturális központja előtti lépcsőpiramison. A nyitónapon a rendezvény keretében szervezett 8. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó résztvevő együttesei lépnek fel. Másnap a szlovákiai Golddies Zenekar ad koncertet a Báthori-kastélyban.

Program

Augusztus 6-án a magyar néptáncot modern színpadi formában bemutató Experidance Produkció a Gyöngyhajú lány balladája című musicaljével lép fel a zenei napok programjában. A Balaton-part ősi mitikus legendáit visszaidéző darabot a Nyírbátori Kulturális Központban láthatják az érdeklődők. Augusztus 7-én a BrassEleven Zenekar ad térzenét a Minorita Templom- és Rendház udvarán, este a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar Vivaldi-estjét rendezik ugyanott.

Augusztus 13-án Molnár Ferenc Caramel a Debreceni Kodály Filharmonikusokkal ad koncertet a Nyírbátori Kulturális Központban. Másnap este a Budapest Jazz Orchestra lesz a kulturális központ vendége.

Az augusztus 19-i zárónapon a BrassEleven Zenekar ad térzenét a Nyírbátori Református Templom előtt, majd az imaházban a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyét rendezik meg, melyen közreműködik Pitti Katalin operaénekes.

A zenei napok ideje alatt a Nyírbátori Kulturális Központban a korábbi rendezvények plakátjaiból, valamint zeneszerzőket és hangszereket ábrázoló bélyegekből lesz kiállítás. A Báthori István Múzeumban pedig Simándy József (1919-1997), Kossuth-díjas operaénekes, főiskolai tanár életét, munkásságát bemutató emlék-kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés