Hirdetés

Hirdetés

Ki a természetbe operát hallgatni!

MTI

2016.07.13. 15:42

Ki a természetbe operát hallgatni!

Pénteken kezdődik a Tisza-tavi Fesztivál.

Hirdetés

Pénteken kezdődik a háromnapos Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amelyen a látogatók a második és harmadik napon a kulturális programok, koncertek helyszíneit biciklivel, majd csónakkal közelíthetik meg.

A fesztivál első napján, pénteken a TO'pera keretében egész napos programmal várják az érdeklődőket Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában. A városházán a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseleteit bemutató, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező munkáiból válogatott jelmezkiállítás nyílik. Az érdeklődők találkozhatnak a Szolnoki Szigligeti Színház művészeivel. Az esti gálakoncerten Rost Andrea operaénekes adja elő a fesztivál és a Tisza-tó közös himnuszát, valamint fellép az ExperiDance Tánctársulat, Snétberger Ferenc gitárművész és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

A fesztivál második napján, szombaton a III. Tour D'Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt az érdeklődők. A kerékpározók a 67 kilométeres távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élményekkel gazdagodhatnak. A legkisebb táv három kilométer, a leghosszabb pedig tíz kilométer, köztük 20-60 perces minikoncertek hallhatók.

A fesztivál harmadik napján, vasárnap a Boat D'Opera során az érdeklődők minikoncerteket hallgathatnak meg különleges helyszíneken, amelyeket - a tiszai hajósok világát megidézve - 6-8 fős csónakokkal közelítenek majd meg.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még