Hirdetés

Hirdetés

Betyárok özönlik el Nánást a Hajdúk Világtalálkozóján

Cívishír

2016.08.03. 15:30

Betyárok özönlik el Nánást a Hajdúk Világtalálkozóján

Három napig tart a mulatozás.

Hirdetés

A vigadozást a Nemzeti Színház betyárjai kezdik augusztus 5-én este 9 órától, majd megküzdenek egymással a császári csapatok, a hajdú katonák, de lesz esti fáklyás felvonulás, népi játszóház és tábori mulatozás is.

A Betyárjáték egyszerre koncert, film, tánc és színház, amelynek dalait színházi jelenetek és filmbejátszások kötik össze, a hagyományos párbeszédek helyett korhű írások hangzanak el. Ferenczi György szerint olyan lesz ez az előadás, „mint egy élő, videóklipszerű zenés film. Szomjas György – aki egykor a Kopaszkutyát rendezte - összeállított egy kvázi dramaturgiát.” A dalokat különböző színházi jelenetek, filmbejátszások kötik össze, hagyományos dialógusok azonban nem lesznek. A táncnak is meghatározó szerepe van az előadásban: Kovács Norbert Cimbit és társait kérték fel, akik ugyancsak az autentikus népzene-néptánc világából érkeznek.

Felelevenedik a középkor hangulata

A színházi darab mellett a középkor hangulatát felelevenítő csatákkal, vigalommal, fáklyás felvonulással, népi játszóházzal, tábori mulatozással várják a hajdúk a világtalálkozóra kilátogatókat a hajdúnánási gyógyfürdő fesztiválterületén augusztus 5-7- között.

A korhű viseletbe öltözött császári és hajdú katonák mellett az ágyúk, fegyverek is megjelennek, nem véletlenül, ugyanis az érdeklődők igazi csatákat láthatnak a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterületén, ahol a hajdú katonáknak a császári sereggel kell megküzdeniük több ízben is. A katonai bemutatókra a magyar csoportok mellett érkeznek vendégek Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból is.

Gasztronómia és népművészet is a porondon

Míg a legkisebbek a népi játékokkal ismerkednek, addig a nagyobbak megízlelhetik a hajdúságra jellemző gasztronómiai különlegességeket, betekintést nyerhetnek a hagyományos népművészeti vásárba.

Galéria

HajdúnánásHajdúk Világtalálkozója

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés