Hirdetés

Hirdetés

Három napig tartó hamisítatlan hajdú virtus Nánáson

Cívishír

2016.08.01. 10:34

Három napig tartó hamisítatlan hajdú virtus Nánáson

A középkor hangulatát elevenítik fel.

Hirdetés

A nyár kellős közepén a hajdúk idén ismét találkoznak augusztus 5-7. között Hajdúnánáson, ahol visszautazhatunk az időben néhány évszázadot.

A korhű viseletbe öltözött császári és hajdú katonák mellett az ágyúk, fegyverek is megjelennek, nem véletlenül, ugyanis az érdeklődők igazi csatákat láthatnak a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterületén, ahol a hajdú katonáknak a császári sereggel kell megküzdeniük több ízben is.

A katonai bemutatókra a magyar csoportok mellett érkeznek vendégek Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból is. Míg a legkisebbek a népi játékokkal ismerkednek, addig a nagyobbak megízlelhetik a hajdúságra jellemző gasztronómiai különlegességeket, betekintést nyerhetnek a hagyományos népművészeti vásárba, sőt a kultúra szerelmesei sem maradnak programok nélkül, akiknek élő népi "rock 'n' roll movie-t" mutatnak be „Betyárjáték” címmel Ferenczi György és a Rackajam fellépésével, Szomjas György rendezésében augusztus 5-én, este 21 órától a Hajdúnánási Gyógyfürdő fesztiválszínpadán. 

A három napos rendezvényen a szervezők megelevenítik Bocskai korát, a programokkal közelebb hozzák a történelmet a kicsikhez és nagyokhoz egyaránt, s bemutatják az igazi hajdú hagyományokat, az igazi hajdú azonosságtudat, az igazi hajdú virtust.

HajdúnánásHajdúk Világtalálkozója

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés