Hirdetés

Hirdetés

Ruccanjunk át Tokajba, boros lesz a hangulat!

A csúcspont a szüreti felvonulás lesz

99.4 Sunshine FM/Tokaj-turizmus.hu

2016.09.30. 14:27

Ruccanjunk át Tokajba, boros lesz a hangulat!
fotók forrása: tokaj.hu

A lovagrendek képviselői sem maradnak otthon.

Hirdetés

Nagyon jól teszi, aki október első hétvégéjén Tokajt veszi célba, hiszen akkor rendezik a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat. Több évtizedes hagyománya van már a programnak, hiszen az elsőt 1932-ben tartották meg.

A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. Az idén szeptember 30. és október 2. között rendezik a már-már fesztiváli hangulatban zajló mulatságot. 

Tokaj főtere és az oda vezető utcák a rendezvény ideje alatt megtelnek emberekkel. A térség egyik legnagyobb kirakodó vására mellett gasztronómia bemutatók és természetesen Tokaji borok várják a látogatókat. Utóbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy a Tokaj Reneszánsz Egyesület borászatai kínálják szortimentjüket.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok programkínálatát is úgy állítják össze a szervezők, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző műsort. A helyi és környékbeli művészeti csoportok mellett koncertekkel és alternatív helyszíneken további programelemekkel három napon át szórakoztatják a közönséget.

Az eseménysor csúcspontja idén is a Szüreti Felvonulás lesz amelyet kisbíró vezet fel.

A menetben találkozunk fúvószenekarokkal, Tokaj-Hegyalja településeinek képviselőivel, borlovagrendek képviselőivel, lesznek szőlőkorona- és szőlőkoszorú-vivők, a szőlőművelés fázisait megjelenítő jelmezes csoportok, fogatok, hintók, hegyaljai hagyományőrző egyesületek. A programsorozat alatt több sztárvendég is színpadra lép, többek között Fenyő Miki és a Wellhello is koncertet ad.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés