Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos Könyvtári Napok - Több mint 185 program Nyíregyházán és Szabolcs megyében

| 2016. 10. 03. | 17:07:00
Több mint 185 program néhány nap alatt.
Országos Könyvtári Napok - Több mint 185 program Nyíregyházán és Szabolcs megyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 185 programot szerveznek az Országos Könyvtári Napok keretében Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a megszokott irodalmi események és előadások mellett lesz játékos nyomkereső verseny, kézműves foglalkozás és családi vetélkedő is.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben minden fiókkönyvtárát bevonta a könyvtári napokba, így mind a belvárosban, mind a város külterületén színes programokkal várják vasárnapig az érdeklődőket - mondta Tomasovszki Anita igazgató az eseménysorozat sajtótájékoztatóján a nyírségi nagyvárosban hétfőn.

A központi könyvtárban a meseíró-pályázat eredményhirdetésével és Budaházi István költő kötetbemutatójával indul a rendezvénysorozat hétfő délután. Kedden ismeretterjesztő előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget a Zöld könyvtár napon, amelyen a hulladék-újrahasznosítás, illetve a környezet- és természetvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet.

Szerdán az olvasásnépszerűsítő programot folytatva könyvválasztó napot tartanak a városi fiókkönyvtárak bevonásával: a gyerekek kicserélhetik egymással megunt könyveiket, játékos irodalmi kvízen és családi vetélkedőn vehetnek részt, délután pedig Deák-Takács Szilvia és Czóbel Minka mutatja be kötetét. Csütörtökön az aradi vértanúkra emlékezve egy múltidéző nap következik, az előadásokon érdekességek hangzanak el gróf Vécsey Károlyról és a vértanúkról, lesz felolvasó verseny, könyvkötészeti bemutató, irodalmi séta Nyíregyházán, emléktábla-avatás, egy kiállítással egybekötött fotóbemutatón pedig a megye templomait ismerhetik meg az érdeklődők.

A péntek a legek napja lesz a könyvtárban: a flashmobon egy könyvdominót építenek fel, bemutatják legkedvesebb köteteiket a könyvtárosok, Légy Sherlock Holmes! címmel pedig játékos nyomkereső verseny indul. Szombaton vetélkedővel egybekötött városnézés és könyvtártúra következik, a könyves vasárnapon a családi vetélkedők mellett bemutatják Nyíregyháza könyvét is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagyobb települései közül Kisvárdán 1956-ról szóló előadást tartanak, valamint egy fotókiállítással Bódi Lászlóra, a Republic egykori énekesére emlékeznek. Mátészalkán az újrahasznosításról szóló könyvtári órára ülhetnek be az érdeklődők, és itt is megtartják a könyvtári vasárnapot, Nyírbátorban író-olvasó találkozót rendeznek, Vásárosnaményban bemutatják a látogatóknak a könyvtárat, és a környezettudatosság jegyében műanyag palackokból készítenek használati tárgyakat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés