Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy-nagy sokadalom Vásárosnaményban

| 2018. 06. 28. | 20:43:00
Ahogy Zoárd napján már lenni szokott.
Nagy-nagy sokadalom Vásárosnaményban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon és környékén Vásárosnamény t megszervezi a Zoárd-napi Sokadalom elnevezésű nagyrendezvényét.

A Zoárd-napi Sokadalom idén már harmadszor nyerte el a szakmai zsűritől a városmarketing gyémánt díjat.

A rendezvény idei témája a Kiváló Európai Desztináció címet viselő Felső-Tiszavidék turisztikai attrakcióinak bemutatkozása.

A Zoárd-napon szeretnék a figyelmet ráirányítani a 2017-ben elnyert EDEN díjra, az EDEN desztinációra, a kulturális, turisztikai értékekre, ezért olyan szolgáltatóknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget, akik ebben a régióban tevékenykednek.

A Zoárd-napi Sokadalom egy hagyományőrző családi fesztivál, melyet idén kétnaposra szerveznek. A vasárnapi sportprogramokat a szeptemberi Mobilitás Hétre teszik át, de a családi kerékpártúrát szombat délutánra megszervezik.

A kerékpártúra az EDEN nyertes templomúton halad a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében. A már hagyományos lovas- és néptánc felvonulással kezdenek péntek délután, a mintegy 150 fős néptáncost és 50 fős lovas csapatot Zoárd kapitány vezeti fel a város elöljárói elé. A  megnyitót  17 órakor tartjuk, majd a Balkán Fanatik és Caramel ad élő koncertet.

Július 7-én szombaton délelőtt megszervezik a tavaly nagy sikert aratott kutyaszépségversenyt, majd az Atlantika Vizividámpark csivava bemutatóját láthatják a kutyabarátok.

Lesz nemzetközi néptánc gála, ahol a vásárosnaményi néptáncos gyerekek is fellépnek, lesz gyerekműsor, fellép a Katáng együttes, majd

sokak kérésére ismét lesz műrepülő bemutató Veres Zoltán műrepülő világbajnok előadásában.

Fellép még Nagy Szilárd, Tóth Andi, Oláh Gergő a Bagossy Brothers Company, a koncertek után mindkét este diszkó.

Ebben az évben is meghirdetik a „Felső-Tisza vidéki ételek főzőversenyét”, a zsűriben helyet foglal a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és olimpiai és egy világbajnok mesterszakács is.

A kísérőprogramok is gazdagok: lesz népművészeti- és kirakodóvásár, egészségügyi szűrések,  városnéző kisvonat, vidámpark, sétahajókázás, mécses úsztatás a Krasznán. 

Minden program ingyenes, a részletek a rendezvény saját honlapján, www.zoardnap.hu és a város hivatalos honlapján: www.vasarosnameny.hu i megtalálhatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés