Hirdetés

Hirdetés

Fesztiváligazgató: a Campus Fesztivál a gondolkodó emberek jutalma

civishir.hu

2021.07.08. 17:36

Fesztiváligazgató: a Campus Fesztivál a gondolkodó emberek jutalma
Fotó: Ásztai Csaba

Teljes értékű lesz a debreceni buli. A védettségi igazolvány ellenőrzését nagyon komolyan fogják venni.

Hirdetés

A 2019-es bérleteladásokhoz időarányosan viszonyítva 80 százalékos az értékesítés; külföldi fellépők ezúttal nem lesznek; a rendezvénynek mind a négy napja teljes értékű lesz, vagyis az összes színpad üzemelni fog – hangzott el a július 21-25. között zajló Campus Fesztivál beharangozó tájékoztatóján. A július 8-i sajtóeseményen Miklósvölgyi Péter úgy fogalmazott, a 2021-es Campus „a gondolkodó emberek jutalma lesz”. A fesztiváligazgató ezzel nem akarta titkolni oltáspártiságát, amit azzal nyomatékosított, hogy az érdeklődők „ne féljenek, a Campus igazi közösségi élmény lesz”. Hangsúlyozta azt is, hogy a fesztivál területére csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni, amit nagyon komolyan ellenőriznek majd.

Kósa Lajos üdvözölte, hogy két év után a debreceni rendezvény nyitja az országos fesztiválok sorát, ráadásul olyan rangos események, mint a Sziget, a Volt vagy a Balaton Sound idén is elmarad. A debreceni országgyűlési képviselő rámutatott, egy tavaly elfogadott, általa előterjesztett törvénymódosítás értelmében a Campus lesz az első fesztivál, amely kapcsán a nagy cégek nem köthettek kizárólagossgi szerződést (sör- és üdítőitalgyártók szokták így biztosítani, hogy a vetélytársak termékeit ne árusíthassák az adott eseményen). A politikus maga is kíváncsi arra, miként színesedik ily módon a kínálat.

Színpadok és fellépők

A MOL Nagyszínpad programja hagyományosan a legnagyobb közönséggel rendelkező előadóké: a Tankcsapda, Ákos, Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a 30Y lépnek itt színpadra mások mellett. 
A Nagyerdei körúton található Soproni Nagyszínpadon szerepet kap a rock (Depresszió, Leander Kills, Road, Subscribe) és a pop (Follow The Flow, Irie Maffia, Wellhello, Margaret Island), de olyan emblematikus zenekarok is, mint a Vad Fruttik vagy a Bohemian Betyars. 
Az OTP Színpad elsősorban a fiatal generációt célozza meg számos hiphop és rap előadóval (többek között Krúbi, Dé:Nash, Dzsúdló, T. Danny, Hősök és Bëlga), a Fénytorony Pódium pedig az elsővonalas magyar „alter” otthona lesz (Péterfy Bori, Hiperkarma, Elefán, Ivan and the Parazol, Csaknekedkislány, Carson Coma, Esti Kornél, Blahalouisiana). A Nádudvari Gasztroszínpad igazi zenei olvasztótégely: a Parno Graszt, a PASO, az Európa Kiadó, az Erik Sumo Band és a Random Trip is fellép.

Papp László, Debrecen polgármestere közölte: városkártyával 3 ezer forint kedvezmény jár a bérletárból. Megjegyezte, bátorság kellett ahhoz, hogy már korábban, még a járvány idején belevágjanak a fesztivál megrendezésébe, de örül annak, hogy így döntöttek. Az önkormányzat 30 millió forinttal támogatja a fesztivált (a Magyar Turisztikai Ügynökség 50, a Szerencsejáték Zrt. és az MVM 10-10 millióval járul hozzá).

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja arról beszélt, hogy a megszokott Egyetem tér ezúttal is jelentkezik majd színes programokkal. Érdekesség: július 23-án, 17 órakor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vállalkozik személyesebb, de azért a Debrecen stratégiai fejlesztése körül forgó beszélgetésre.

A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz; a mobilos applikációt megújították; akit a helyi zenekarok is érdekelnek, azok a Hangfogó Színpadon 18 debreceni együttessel is találkozhatnak majd. 

RaL

Kósa LajosCampus FesztiválDebrecenPapp LászlóMiklósvölgyi Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés