Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex és kegyetlenség: bíróság elé citálják a világhírű magyar házaspárt

| 2016. 10. 31. | 20:15:00
Súlyosak a vádak velük szemben.
Szex és kegyetlenség: bíróság elé citálják a világhírű magyar házaspárt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szexuális zaklatás eltussolása és kegyetlen bánásmód vádjával perelte be Károlyi Bélát és feleségét, Mártát egy korábbi válogatott amerikai tornászlány, írja a Kronika.ro amerikai forrásokra támaszkodva.

A 24 éves felperest képviselő ügyvédi iroda a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságnál benyújtott hatvanoldalas vádiratban egyrészt Larry Nassar csapatorvost vádolta szexuális zaklatással, másrészt a Károlyi házaspárnak felrótta, hogy tudott erről, mégis szemet hunyt az esetek fölött.

„Ügyfelünk is áldozata az amerikai tornászcsapat volt orvosának. Annak a Larry Nassarnak, aki nyilvánosan elismerte, hogy rendszeresen alkalmazott kiskorú lányokon hüvelyi behatolással járó kezelést. A felperes szerint Károlyi Béla és Márta egy rettegéssel és megfélemlítéssel társuló mérgező környezetet alakítottak ki a ranchen, ami tökéletes volt ahhoz, hogy Nassar visszaéljen az ügyfelünk és több más gyermek helyzetével”

– idézte a Kronika.ro az áldozat egyik ügyvédjét, John Manlyt.

Az ESPN megkeresésére Károlyi Márta nem kívánt nyilatkozni, míg az amerikai tornaszövetség elutasította a vádakat, és azt állította: amikor először felhívták a vezetők figyelmét arra, hogy az orvos nem megfelelően viselkedik a tornászokkal, kirúgták, és a vele kapcsolatban megfogalmazott gyanúkat továbbították az FBI-nak.

Erdélyből a világhírnévig

A Károlyi házaspár a Ceausescu-diktatúra elől menekülve Erdélyből 1981-be disszidált az Egyesült Államokba, ahol eleinte fizikai munkát végeztek a megélhetésért. A világ legsikeresebb edzője és felesége azonban hamar megértésre talált az amerikai szövetségben, és programjuk révén elindult az amerikai torna felemelkedése. Soha senki nem volt akkora hatással a tornasportra, mint ők ketten.

Nekik köszönhetően a torna nemzeti ügy lett az Egyesült Államokban, ahol a nagy tornászversenyek tévéközvetítéseinek nézettsége az amerikafociéval vetekszik.

Károlyiék Texasban élnek a 800 hektáros farmjukon, ott rendezték be az amerikai válogatott edzőtáborát is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés