Hirdetés

Hirdetés

Hosszú Katinka szomorú, de nem adja fel

MTI

2017.02.22. 10:37

Hosszú Katinka szomorú, de nem adja fel
Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos (j) és Tarlós István főpolgármester átadja a Duna Aréna jelképes kulcsát Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónak (Fotó: mti)

A háromszoros olimpiai bajnok még reménykedik.

Hirdetés

A tavalyi, riói olimpia háromszoros bajnok úszója, Hosszú Katinka azt mondta: reméli, hogy "életben marad" a 2024-es budapesti olimpiai pályázat. Ő úgy látja, a kandidálás körül kialakult helyzet inkább politikai csatározás, de számukra, a versenyzők számára ez szomorú, mert így nem válhat valóra az álmuk.

"De szerintem van még esély. Legalábbis mi mindenképpen ezt reméljük. Szerintünk nagyszerű lenne, de meglátjuk, mi történik."

- mondta a világklasszis úszó, aki a nyári vizes világbajnokság központi helyszíne, a Duna Aréna keddi átadása keretében beszélt az ötkarikás kandidálásról.

Múlt pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás érdekében. Az aláírásgyűjtésben az LMP, az MSZP, az Együtt és a Párbeszéd aktivistái is részt vettek.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, Budapest főpolgármestere megállapodtak abban, hogy a szerdai (mai) ülésén a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is külön-külön áttekinti a helyzetet. Ezt követően - még szerda este, de legkésőbb csütörtökön - Orbán Viktor és Tarlós István újból találkozik, és megvitatják a további szükséges teendőket.

A 2024-es ötkarikás játékokért Budapest mellett Párizs és Los Angeles van versenyben, a győztest szeptember 13-án hirdetik ki Limában.

Épüljön körforgalmi csomópont a Korányi-Csaló köz kereszteződésében?

igen

0%

nem

0%

bízzuk ezt a szakemberekre

0%

 

olimpia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés