Hirdetés

Hirdetés

Örömhír: marad a TAO-rendszer!

2017.03.27. 17:55

Örömhír: marad a TAO-rendszer!
Szabó Tünde (Fotó: mti)

A nyíregyházi sportolók, klubvezetők is fellélegezhetnek.

Hirdetés

Az Európai Bizottság határozata értelmében újabb hat évre, 2023. június 30-ig működhet a TAO, így biztosítva tervezhető, kiszámítható jövőt a sportfinanszírozásban - nyilatkozta Szabó Tünde sportállamtitkár az MTI-nek hétfőn.

A látvány-csapatsportágak társasági adókedvezményen keresztüli támogatási rendszerének a meghosszabbításáról múlt hét végén döntött az Európai Bizottság, amely törvényesnek, hatékonynak és folytathatónak ítélte a magyarországi TAO támogatási rendszerét.

A TAO-rendszerrel hazánk már számos pozitív eredményt tud felmutatni, mint például a leigazolt sportolói létszám 72 százalékos növekedése, sportlétesítmények felépítése és még több felújítása, vagy épp az utánpótlás-nevelés fejlesztése

- szögezte le az államtitkár. Hozzátette: nagyon fontosak ugyanakkor a TAO-rendszer közvetett hatásai is, amelyek a szabadidősporttal, a diáksporttal vagy éppen a lakosság egészségügyi mutatóival, állapotával kapcsolatban jelentkeznek.

A magyar kormány egyik legfontosabb célja - amellett, hogy minden gyermek sportoljon - az, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb részét bevonja a rendszeres sportolásba, megismertesse az aktív életvitellel, hosszú távon csökkentve ezáltal a mozgásszegény, ülő életmódból fakadó egészségügyi rizikókat, későbbi betegségek kialakulásának kockázatát

- jelentette ki Szabó Tünde. Figyelmeztetett rá, hogy a magyar lakosság körében a daganatos és szív-érrendszeri betegségek, valamint a mentális megbetegedések előfordulása is nagy arányú.

A betegek 2016-ban közel 121 milliárd forintot adtak ki kizárólag a támogatott gyógyszerekre. A gyógyszerrel folyamatosan kezelt betegségek jelentős hányada a helytelen, fizikailag inaktív életmódra vezethető vissza. Annak érdekében, hogy ezen érdemben javítani lehessen, a legalapvetőbb eszköz a fizikai aktivitás növelése, a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése és feltételeinek megteremtése

 - mondta, hozzáfűzve, hogy a TAO-rendszer ehhez jelentős segítséget nyújthat a sportlétesítmények fejlesztésével, azok szabadidősport-célú felhasználásával, az utánpótlás-nevelés támogatásával és a sportos események, versenyek közös családi programmá válásának elősegítésével.

sportTAO-támogatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés