Hirdetés

Hirdetés

Pedofilbotrány az úszóknál

24.hu

2017.04.01. 14:47

Pedofilbotrány az úszóknál

Zavarba ejtő képek láttak napvilágot az egyik edzőről.

Hirdetés

Újabb botrány a magyar úszósportban. Az MTK edzője T. R. a gyanú szerint meztelen képekkel zaklatott kiskorú lányokat - adja hírül a 24.hu. A lap Szombaton délelőtt számolt be arról, hogy a válogatott Kozma Dominik edzőjéről a fullank.hu közölt zavarba ejtő képet. A 24.hu úgy tudja, ez nem mai keletű, már több, mint egy éve is látták a sportágból egyesek.

A lap megkereste a Magyar Úszó Szövetséget a kérdéssel: Bienerth Gusztáv elnök tudott-e erről a fotóról. A MÚSZ illetékesei azt felelték, ők is szombaton délelőtt értesültek arról a sajtóból.

Szilágyi Zoltán az MTK szakosztályának elnöke mindenesetre lemondott, egyelőre nem világos, hogy az eset kapcsán döntött-e így - írja a 24.hu

A Magyar Úszó Szövetség szombaton délután közleményben reagált a történtekre. Facebook oldalán az alábbi közlemény olvasható:

Közlemény

A Magyar Úszó Szövetséghez bejelentés érkezett egy, a sportágban dolgozó edzővel kapcsolatban – az abban megfogalmazottak egy esetleges bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe. Bár az állítólagos eset évekkel ezelőtt történt – melyről a médiában megjelentekkel ellentétben a szövetség jelenlegi vezetésének semmiféle információja nem volt –, a MÚSZ elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el.

A vizsgálatra felkért testület tagja Tausz Katalin, az UNICEF magyarországi szervezetének gyerekjogi igazgatója, Sós Csaba szövetségi kapitány és Wildner Domonkos, a szövetség jogi igazgatója.

Minderről az elnök tájékoztatta az edzőt foglalkoztató MTK úszószakosztályát, illetve a klub elnökét.

A MÚSZ a vizsgálat eredményéről és az esetleges következő lépésekről haladéktalanul beszámol a tagszervezeteknek és a közvéleménynek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés