Hirdetés

Hirdetés

A leggyilkosabb futóversenyt rendezik Borsodban

MTI

2017.06.16. 10:39

A leggyilkosabb futóversenyt rendezik Borsodban

Ötezren indulnak a Spartan Race-n.

Hirdetés

Közel ötezren állnak rajthoz szombaton a kazincbarcikai Csónakázó-tó környékén kialakított pályán a Spartan Race akadályfutó viadalon, amelyen ezúttal a Super-távon bizonyíthatnak a versenyzők. A szervezők pénteki tájékoztatása szerint a pálya, amely 13 és 16 kilométer közötti hosszúságú lesz, készen áll, már csak a fesztiválterületen van hátra némi munka.

Ha esik, még nehezebb lesz

A Spartan Race 2014 óta íródó magyarországi történetében először rendeznek versenyt nyáron. A meteorológiai előrejelzések szerint a kellemes hőmérséklet garantált, azonban várhatóak kisebb zivatarok, ez esetben pedig még nehezebb dolga lenne a futóknak.

A hagyományos futam mellett ezúttal is megrendezik a gyermekversenyeket, a több mint hatszáz 4 és 16 éves kor közötti fiatal négy különböző korosztályban méretteti meg magát. Emellett sor kerül egy Hurricance Heat elnevezésű futamra is: az ide regisztrált 40-45 versenyzőt véletlenszerűen osztják csapatokba, s a hajnali indulást követően nagyjából hat órán keresztül kell elsősorban csapatban teljesíteniük a különböző kihívásokat.

A versenyek közül már kizárólag az elit női futamra vannak szabad helyek, mindez azt jelenti, hogy közel ötezren indulnak majd, ami rekordnak számít ezen a távon.

Ezt követően október 21-22-én Eplényben a Beast (21-24 km) és a Sprint (5-8 km) távokat rendezik meg.
Kazincbarcika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés