Hirdetés

Fucsovics nagy váltást jelentett be

2019.04.08. 16:25

Fucsovics nagy váltást jelentett be
Fucsovics Márton (Fotó: mti)

A nyíregyházi ász ezdő után kulobot is váltott.

Hirdetés

Az MTK színeiben folytatja pályafutását Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 37. helyezettje. A keddi sajtótájékoztatón Deutsch Tamás klubelnök közölte, hogy hosszú távra kötöttek megállapodást a legjobb magyar férfi játékossal, aki a jövőben az MTK támogatására is számíthat.

Márton egy olyan világhírű magyar, aki valóban az országhatárokon kívül is ismert. Személy szerint az egyik kedvenc sportolóm, aki remélhetőleg klubunk kötelékeiben még jobban ki tudja bontakoztatni a tehetségét, és igazi megtiszteltetés, hogy csatlakozott az MTK több mint kétezer sportolójához

 - jelentette ki Deutsch Tamás, aki reális célkitűzésnek nevezte, hogy a nyíregyházi játékos a top 10-be kerüljön a világranglistán, illetve hogy Grand Slam-tornát nyerjen.

A teniszezők közül már az MTK-t erősíti többek között Piros Zsombor, Nagy Péter, Szintai Dávid, Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma, Arn Gréta és a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adrienn is.

Fucsovics Márton megköszönte a lehetőséget a klubnak, kifejtve, hogy jó eredményekkel igyekszik meghálálni azt. A közelgő salakos idényről az MTI érdeklődésére azt mondta, egy hete készül az európai salakszezonra, amelynek a jövő héten Monte-Carlóban vág neki.

Továbbra sem ez a kedvenc borításom, a kemény pályát jobban szeretem. Tavaly gyengén kezdtem salakon, de aztán a Roland Garroson mentem egy kört, és megnyertem a genfi tornát, az idén boldog lennék azzal, ha ugyanannyi pontot gyűjtenék ebben az időszakban

 - tette hozzá. Régi-új edzője, a francia Olivier Tauma mosolyogva mondta, hogy ő is úgy hallotta, hogy tanítványa a salakot szereti a legkevésbé, ugyanakkor első challenger-tornagyőzelmét éppen ezen a borításon aratta 2013-ban Kínában.

Hirdetés

Hirdetés