Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A főtáblán kezd Fucsovics a US Openen

| 2019. 08. 23. | 10:20:00
Egyelőre ő az egyetlen magyar.
A főtáblán kezd Fucsovics a US Openen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét az elmúlt bő évtized nagy hármasa, azaz Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic a favorit a hétfőn kezdődő 139. amerikai nyílt teniszbajnokságon, amelyen magyar részről csak Fucsovics Márton kezd alanyi jogon a főtáblán.

A férfiaknál ez a trió nyert meg az elmúlt 58 Grand Slam-tornából 50-et, a csúcstartó Federer 20, míg Nadal 18, Djokovic pedig 16 trófeánál tart. GS-tornán legutóbb éppen a 2016-os US Openen fordult elő, hogy nem közülük került ki a végső győztes, akkor Stan Wawrinka ünnepelhetett. 

A 38 éves svájci Federer három tornát nyert idén (Dubaj, Miami, Halle), de GS-versenyen tavaly Ausztráliában lett első legutóbb, a US Openen 2004 és 2008 között nem talált legyőzőre, azóta viszont nem tudott diadalmaskodni. Wimbledonban emlékezetes, ötszettes csatában kapott ki Djokovictól, azóta Cincinnatiben meglepetésre vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben a selejtezős orosz Andrej Rubljovtól, 2019-es meccsmérlege pedig 39 győzelem mellett 6 vereség.
A világelső szerb Djokovic címvédőként érkezett New Yorkba, ráadásul idén az Australian Openen és Wimbledonban sem talált legyőzőre. Szezonbéli mérlege 38/7, és a cincinnati elődöntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől elszenvedett vereség előtt tízmeccses győzelmi sorozatban volt, így várhatóan remek formában várja az év utolsó kiemelt tornáját. A hozzá hasonlóan háromszoros US Open-bajnok spanyol Nadal 41/6-os mutatóval büszkélkedhet ebben az idényben, és a Federerrel szemben elvesztett wimbledoni elődöntő óta Montrealban indult, ahol megvédte címét.
A többiek közül a világranglistán negyedik osztrák Dominic Thiem és az elmúlt három versenyén döntős Medvegyev (5.) okozhat meglepetést.
Fucsovics Márton (65.) sok selejtezős próbálkozás után 2017-ben Amerikában először kezdett alanyi jogon egy Grand Slam-főtáblán, tavaly pedig egy szettet nyert a későbbi bajnok Djokovic ellen a nyitókörben. Idén a 17. helyen kiemelt Nikoloz Baszilasvili ellen kezdi meg szereplését, akivel idén már négyszer találkozott, és 3/1-re vezet a párharcukban. Legutóbb az MTK játékosa a stuttgarti füves pályás tornán győzte le georgiai riválisát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés