Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Befejezéséhez közeledik a nyíregyházi uszoda építése

| 2019. 09. 22. | 20:25:00
Hamarosan fejest ugorhatunk az 50 méteres medencébe.
Befejezéséhez közeledik a nyíregyházi uszoda építése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyháziak - közülük is legfőképp az úszópalánták - legnagyobb örömére már tényleg nem kell sokáig várni a bujtosi csarnok mellett épülő uszoda átadására. Mint arról már korábban írtunk, a fedett uszodában egy 50 és egy 25 méteres medence épül.

Nyáron elérte a legmagasabb pontot, így bokrétát kötöttek az épület tetejére.

[Beillesztett cikk: Bokrétát kötöttek a nyíregyházi uszodára]

A munkálatokkal télen is tudtak haladni, így tempósan folyhatott a beruházás.

[Beillesztett cikk: Ősszel már nyit is az uszoda]

Régi álom válik valóra Nyíregyházán, hiszen az úszás szerelmesei eddig télen Sóstón, a sátor alatt úszhattak, vagy a Malom utcai Júlia 25 méteres medencéjében.

Az új, bujtosi uszoda viszont már alkalmas lesz akár nemzetközi versenyek megrendezésére is. 

[Beillesztett cikk: Így fog kinézni a nyíregyházi uszoda]

A műszaki átadás, mint azt Kósa Árpádtól, a városháza kabinetvezetőjétől megtudtuk, október 4-én kezdődik a műszaki átadás. Novemberben pedig már birtokba is vehetjük a 3 milliárd forintos beruházásból megépülő uszodát.

A kivitelező a debreceni székhelyű KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft., amely a határidőket folyamatosan tartja, sőt, ha minden a tervek szerint és az eddigi tempóban halad, a vállalt határidőtől még hamarabb átadja az uszodát a cég.

Már csillog az üveg az uszoda falán

A napokban már a létesítmény üvegfalait teszik a helyükre, majd a szigetelést kezdik festeni. És novemberben eljön az az idő is, amikor nehéz döntés előtt állnak a sportos nyíregyháziak: korcsolyázni mennek a bujtosi műjégpályára, vagy fejest ugranak a medencébe a közeli uszodában. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés