Idei első tétmérkőzésén bizonyított a Sunshine NYÍKSE

Szabolcsihír

2019.10.07. 08:23

Idei első tétmérkőzésén bizonyított a Sunshine NYÍKSE

A nyíregyházi csapat az Egert

Hirdetés

Hirdetés

Sunshine NYÍKSE - EKE Eger KOK Hepp Kupa mérkőzés volt az idei szezon első tétmérkőzése a NYÍKSE NBII-es csapatának. Viszont a Hepp Kupában, éppen az NBI/b csoportos Eger ellen. 

A vendégek vezetésével indult a mérkőzés. Az 5. percig szoros volt az eredmény, de utána a nyíregyháziak szinte állva hagyták a vendégeket. 

Látszott, kezd összeérni az idén több visszatérővel és új játékosokkal megerősödött hazai csapat.

Az előző szezonban csapathoz került Befahy Gauthier Ethien kitűnő formában volt, jól szervezte a védekezést, szedte a lepattanót, illetve dobta a duplákat. A visszatérő Horváth Bence (és szurkolói) a régi volt, felszabadultan játszott, hasonlóan Zajácz Krisztiánhoz.

Az NBI-ből érkező Oláh Zoltán is kitűnően instruálta a csapatot, Kósa Tamás pedig magabiztosan, profin játszva tett hozzá nagyon sokat a győzelemhez. 

A csapat kapitánya Asztalos István 21 perc játékkal is a mezőny legjobbja volt.

Talán az egyetlen rossz emlék a mérkőzésen, a csapat első számú irányítójának, Tisza Bálintnak a sérülése volt. Őt sajnos hetekre elveszítette most a csapat. A fiatalok is igyekezték kivenni a részüket a nagyarányú győzelemből. Ez többnyire sikerült is, mindenki próbált sokat hozzátenni a játékhoz, hiszen az utolsó negyedben szinte csak ők játszottak.

Kovács Tibor csapata legközelebb október 11-én, 19 órakor lép pályára, az első NBII-es bajnoki mérkőzésen a debreceni BKG PRIMA együttesét fogadja a Bánki iskola termében.

Sunshine NYÍKSE - EKE Eger KOK 91-43 (18-7; 24-13; 32-11; 17-12)

Asztalos I. - 14 
Befahy Gauthier E. - 13
Tisza B. - 5 
Kósa T. - 17
Oláh Z. - - 
Zajácz K. - 14
Herczku A. - 3
Sipos T. - 8
Horváth B. - 12
Földesi N. - 5 
Szabó B. - -
Csirpák P. - 

Vezetőedző: Kovács Tibor

Galéria

Sunshine NYÍKSE

Hirdetés

Szóljon hozzá!