Hirdetés

Hirdetés

Legyőzték a belgák Fucsovicsékat Debrecenben

MTI

2020.03.07. 14:42

Legyőzték a belgák Fucsovicsékat Debrecenben
Fucsovics Márton és Balázs Attila játszott a belga Sander Gille és Joran Vliegen páros ellen a debreceni Főnix Csarnokban (Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Két újabb egyes meccs következik.

Hirdetés

Fucsovics Márton és Balázs Attila három szettben kikapott Joran Vliegentől és Sander Gille-től március 7-én, a debreceni Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezőben. Így az ellenfél 2-1-re vezet a párharcban, és már csak egy sikerre van a továbbjutástól.

A hallatlanul izgalmas pénteki egyesek után, szombat délben már szűk félház, azaz mintegy 1800 néző várta a párosok csatáját. Ebben hazai oldalról két top 100-as játékos lépett pályára az egyéni világranglista alapján, ám a túloldalon igazi specialisták álltak: a 39. Vliegen és a 46. Gille egyaránt a top 50-ben volt a párosok rangsorában, és tavaly három tornát nyertek együtt.

A találkozó elején mindkét magyar könnyedén hozta az adogatását, míg a balkezes Vliegen szerváinál semmi-negyvenről fordított a rivális. Gille viszont már kevésnek bizonyult a magyarok ellen, akik nemsokára már 4:1-re vezettek. A hazai szervagémek a folytatásban is „érinthetetlennek” bizonyultak, így 38 perc elteltével – akárcsak a pénteki meccseken – szettelőnynek tapsolhatott a közönség.

A második játszmában Balázs szervájánál az ellenfél kihasználta első bréklabdáját (1:3). Egyre több hiba csúszott az ütésekbe, néhány bizonytalan adogatójáték és elrontott röpte után pedig már 1:5 állt az eredményjelzőn, majd Gille lezárta a szettet.

Az utolsó felvonásban sorozatban öt elvesztett gém után végre megszakadt a magyar vesszőfutás, csakhogy Fucsovicsot brékelték Vliegenék, és ismét lépéselőnybe kerültek (1:3). Több felzárkózási lehetőség ellenére az összeszokott belga duó tartotta a távolságot, és 4:5-nél Gille kiszerválta a meccset, amely 1 óra 59 percig tartott.

Az 1-2-re álló selejtező folytatásában két újabb egyes meccs következik a péntekihez képest fordított felállásban, azaz előbb Balázs Attila csap össze Kimmer Coppejansszal, majd Fucsovics Márton száll szembe Ruben Bemelmansszal. A magyaroknak mindkét hátralévő mérkőzést meg kell nyerniük a továbbjutáshoz.

A debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi DK-döntőben – ahol minden résztvevő válogatott 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut –, míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Davis Kupa-selejtező:
Fucsovics Márton, Balázs Attila–Joran Vliegen, Sander Gille 6:3, 1:6, 4:6

Pénteken játszották:
Balázs Attila–Ruben Bemelmans 7:5, 6:7 (4-7), 4:6
Fucsovics Márton–Kimmer Coppejans 6:2, 5:7, 6:4
MagyarországDebrecenBelgiumteniszFucsovics MártonDavis-kupaBalázs Attila

Hirdetés

Hirdetés