Hirdetés

Hirdetés

Több ezren gyújtottak gyertyát Benedek Tibor emlékére

MTI

2020.06.19. 11:58

Több ezren gyújtottak gyertyát Benedek Tibor emlékére
Hosszan kígyózott a sor a Margitszigeten (MTI/Mónus Márton)

A Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál tisztelegtek a június 18-án elhunyt sportlegenda fényképe előtt.

Hirdetés

Több ezren búcsúztak a Margitszigeten június 18-án Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól, aki csütörtök hajnalban, életének 48. évében hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE csütörtök este kilenc órára hirdette meg a megemlékezést a sportág Mekkájának is nevezett Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál. A főbejárat elé egy óriási és több kisebb fotót tettek ki az ötkarikás sikerei mellett világ- és Európa-bajnok klasszisról, az érkező szurkolók, barátok, sporttársak pedig sorban állva várakoztak, hogy egy-egy gyertyát, vagy szál virágot elhelyezhessenek.
A meghirdetett időpontnál már jóval korábban több százan voltak a létesítménynél, a Margit hídon pedig óriási tömeg sétált a sziget bejárata felé. Kilenc óra után már több ezren álltak sorba, hogy búcsút vegyenek Benedek Tibortól, gyakorlatilag a Margitsziget bejáratáig kígyózott a sor. A csendes megemlékezésre még este tíz óra után is rengetegen érkeztek.
Az eseményen számos korábbi csapattárs, edző, klubvezető, játékos mellett többek között gyertyát gyújtott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség kétszeres olimpiai bajnok elnöke, Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is.

gyászBenedek Tibor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés