Hirdetés

A legnehezebb feladata Fucsovicsnak lesz a magyarok közül

| 2020. 09. 25. | 18:30:00
Vasárnap kezdődik a Roland Garros.
A legnehezebb feladata Fucsovicsnak lesz a magyarok közül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap kezdődik a koronavírus-járvány miatt májusról áthelyezett 124. francia nyílt teniszbajnokság. Fucsovics Mártonra a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev, Balázs Attilára a japán Ucsijama Jaszutaka, míg Babos Tímeára a román Ana Bogdan vár a Roland Garros első fordulójában.

A legnehezebb feladata egyértelműen a világranglistán 61. Fucsovicsnak lesz, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén elődöntős volt a US Openen. A nyíregyházi játékos ugyanakkor nem teljesen esélytelen orosz riválisával szemben, a 24 éves Medvegyev ugyanis még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló a salakpályás Grand Slam-tornán.

A két játékos eddig kétszer találkozott egymással, 2018-ban Monte Carlóban - ugyancsak salakon - az orosz játékos három játszmában győzött, míg tavaly a szófiai döntőben - kemény pályán - két szett kellett Medvegyev sikeréhez.

A címvédő, 19-szeres GS-győztes, a Roland Garroson 12-szer diadalmaskodó spanyol Rafael Nadal a fehérorosz Jegor Heraszimov (83.) ellen mutatkozik be, míg a világelső, 17-szeres GS-bajnok szerb Novak Djokovic a svéd Mikael Ymer (80.) ellen kezd.

Hirdetés