Hirdetés

Fucsovics ezúttal és legyőzte Dimitrovot

| 2020. 09. 04. | 09:06:00
A nyíregyházi játékos a legjobb 32 közé jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
Fucsovics ezúttal és legyőzte Dimitrovot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton öt szettben legyőzte csütörtökön a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot, így a legjobb 32 közé jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

 A világranglistán 66. magyar és 20. helyezett ellenfele egy hete, a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett torna második fordulójában is összecsapott egymással, akkor 7:5, 4:6, 6:2-re nyert a nyíregyházi játékos. 

Ezúttal a korábbi világbajnok bolgár kezdett jobban, miután az első szettben viszonylag simán - brék nélkül - eljutottak 6:6-ig, a rövidítésben pedig ő összpontosított jobban.

A második felvonás már fordulatosabb csatát hozott. Dimitrov háromszor is brékelőnybe került, Fucsovicsnak azonban mindháromszor sikerült visszaküzdenie magát, a második alkalommal - 4:5-nél - úgy, hogy négy játszmalabdát is hárított. A hat brék után ismét 6:6 lett az állás, tehát következett az újabb rövidítés, amely ezúttal a magyar teniszező fölényét hozta, így sikerült az egyenlítés.

A harmadik szett közepén ismét Dimitrov került brékelőnybe, Fucsovicsnak ugyan 5:3-as hátránynál volt két lehetősége fogadóként megnyerni a játékot, azonban nem élt vele, a bolgár pedig második játszmalabdáját már nem hibázta el. A negyedik játszmában szintén a magyar teniszező futott az eredmény után, de kétszer is ledolgozta brékhátrányát, majd 4:4 után a tavaly elődöntős Dimitrov kifejezetten sokat hibázott, így Fucsovics ismét egyenlített.

A továbbjutást eldöntő ötödik szettben Fucsovics rendkívül magabiztosan teniszezett, melynek köszönhetően 3:1-re elhúzott, majd szoros küzdelemben, többek között a meccs labdamenetét is megnyerve hozta a saját szervajátékát. Ekkor úgy tűnt, Dimitrov "elengedte" a mérkőzést, három bréklabdához jutott Fucsovics, de a bolgár visszaküzdötte magát, végül a magyar játékos a hetedik lehetőségét már kihasználva másodszor is brékelte riválisát, ezzel pedig el is döntötte az összecsapást.

Fucsovicsnak a következő körben a világranglistán 82. helyen álló amerikai Frances Tiafoe lesz az ellenfele, aki szintén ötjátszmás mérkőzésen jutott tovább.

Hirdetés