Hirdetés

Hatalmas siker! 12 éves nyírbátori úszó megdöntötte Gyurta Dániel rekordját

Szabolcsihír

2020.12.04. 11:58

Hatalmas siker! 12 éves nyírbátori úszó megdöntötte Gyurta Dániel rekordját
Fotó: Facebook

Antal Dávidot nem lehetett legyőzni Debrecenben.

Hirdetés

Gyurta Dániel 19 éves csúcsát döntötte ma meg Antal Dávid a Nyírbátori Bátori Sárkány Úszóegyesület úszója. 400 gyorson az új csúcs: 4:21,99 - közölte a jó hírt december 4-én a Facebookon edzője, Kaliba Viktor.

Vagyis 2020. december 4-től új korosztályos rekord, új rekorder van 400 méter gyorson, amit egy 12 éves nyírbátori úszó állított be.

Magyar Bajnokságot rendeztek volna, de a járvány miatt regionális versenyeket tartanak, ezek eredményeit összesítik - tudtuk meg Kaliba Viktortól, Dávid edzőjétől, akinek a hangjából is érződött, hogy most nagyon boldog, és büszke tanítványára. Debrecenbe az Észak-alföldi Régió versenyzőit hívták meg, ezen a versenyen úszott hatalmasat a Debreceni Sportuszodában a mindössze 12 éves Antal Dávid.

Magyar Bajnokot most nem hirdetnek, viszont időket úsznak a versenyzők az orszában mindenütt. Antal Dávid eredménye hitelesített, kihirdetett országos rekord!

A versenyre 4:28-as eredeménnyel jöttünk, úgy gondoltam, 4:25 körül fog úszni, de meg sem állt a célig, 4:21:99-cel új országos rekordot állított be - tette hozzá Kaliba Viktor, akitől azt is megtudtuk, Antal  Dávid  7 éve úszik. És milyen jól! 

Hirdetés

Hirdetés