Hirdetés

Kezdődik a Nyíregyházához közeli MotoGP-komplexum tervezése!

Cívishír

2021.09.10. 13:05

Kezdődik a Nyíregyházához közeli MotoGP-komplexum tervezése!
Legalább 25 ezer néző az épített lelátókon (Látványterv: BORD Kft.)

A majdnem ötmilliárdos munkára 300 napja van a nyertesnek.

Hirdetés

Hirdetés

Nettó 4,7 milliárd forintos költséggel a BORD Kft. készítheti el az ötszáz hektáron megvalósítandó hajdúnánási MotoGP-pálya és a hozzá tartozó motorsportkomplexum engedélyes kiviteli terveit; a beruházó állami cég és a nyertes társaság képviselő augusztus végén aláírták az erről szóló szerződést – derül ki a szeptember 10-i Közbeszerzési Értesítőből.

A grandiózus, legalább 60 milliárd forintos beruházás kapcsán kiírt tervpályázatot a BORD idén márciusban már megnyerte. Most pedig már a konkrét kiviteli és egyéb tervezési munkákat kell elkészíteni, amelyre 300 napja lesz a BORD-nak. Rajtuk kívül más nem adott ajánlatot a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. felhívására.

A tervezéssel érintett 5 millió négyzetméternyi területből 127 ezer négyzetméter érint épületeket és mintegy 3 millió négyzetméter sorolható úgynevezett főbb területekhez. Utóbbi többek között jelenti a földpartos lelátókat, a kempinget, a később szálloda és a múzeum számára fenntartott fejlesztési területet, de a versenygokartpálya, a flattrack (a salakmotorpályához hasonló), a dirt track (ovális, agyagos versenypálya), a vezetéstechnikai pálya vagy a csapatok táborhelye is ide értendő.  A komplexum épített lelátói hozzávetőlegesen 25 ezer nézőt fogadnak majd

Az alvállalkozóként bevonható cégek köre széles, a tartószerkezeti tervezéstől kezdve az akusztikai tervezésen át a helikopterleszálló tervezésig, legalább tíz területre terjed ki a kör.

HajdúnánásHajdú-BiharMotoGPmotorsportBord Stúdió

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés