Hirdetés

Hirdetés

Máriapócs, Nyíregyháza, Mád: dübörögnek a lóerők!

MTI

2021.10.19. 14:01

Máriapócs, Nyíregyháza, Mád: dübörögnek a lóerők!
Az időjárás is kedvez az őszi futamnak

A III. Rally Hungary jegyében zajlik a következő hétvége.

Hirdetés

A szervezők, a rendezők és a házigazdák is felkészülten várják minden idők egyik legerősebb rali Európa-bajnoki (ERC) mezőnyét Nyíregyházára és környékére, a versenysorozat október 22-23-24-én rendezendő  fordulójára – hangzott el a III. Rally Hungary október 19-i sajtótájékoztatóján. A nyíregyházi sajtóeseményén Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány támogatja az ERC-viadal 2023-ig tartó magyarországi megrendezését, mert kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország nemzetközi sporteseményeknek adjon otthont.

– Az autósport népszerűsége és ezen belül a ralié is töretlen. Ugyanakkor számos más szakágban is rendezünk világ- és Európa-bajnoki, vagy világkupa-futamokat, gondolok itt a Forma-1-es Magyar Nagydíjra, a túraautó-vk, a gyorsasági kamion Eb, vagy akár a tereprali-vk versenyeire

– mondta Szabó Tünde. Hozzátette, ehhez a nemzetközi sportdiplomáciai munka, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének tevékenysége is szükséges, valamint az adott helyszíneken a rendezőknek és a promóternek is bizonyítania kell. Megjegyezte: ezeknek az eseményeknek turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági hatásuk is van, s a vidéki településeket ugyanúgy meg akarják ismertetni akár a világgal.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, a helyiek „nagyon várják” az Európa-bajnoki futamot, amely az egyik legkiemelkedőbb sportrendezvény a városban. 

Az elmúlt hétvégén pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét megnyerő Kiss Norbert kamionversenyző a péntek esti prológon, valamint a tervek szerint a nyíregyházi belvárosi szakaszon is megtesz majd néhány kört a versenykamionjával.

Oláh Gyárfás MNASZ-elnök úgy fogalmazott, 2015-ös első megválasztásakor az volt a célja, hogy méltó szintre emelje a hazai autósportot, és olyan pozícióba helyezze, mint amilyenben bármely másik, magyar sikersportág van. – Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben révbe értünk, méltó és fix helye van a magyarországi futamnak a rali Eb versenynaptárában, az új promóter, a Magyar Autó- és Motorsport Fejlesztési Ügynökség, a HUMDA segítségével pedig új alapokra tudtuk helyezni a verseny jövőjét is. Nyugodtan gondolkodhatunk a hosszú évekre szóló szerződéshosszabbításban – mondta.

Turán Frigyes, a Rally Hungary 2019-es győztese azt mondta, ez a futam a rali sava-borsa, és mivel úgy tűnik, hogy a hétvégén szép idő vár a mezőnyre, nagy élmény lesz számukra a gyorsasági szakaszokon versenyezni.

Az Eb-futam pénteken kezdődik a máriapócsi Rabócsiringen sorra kerülő prológgal, majd szombaton hat gyorsasági szakasszal, köztük a mádi borvidéket is érintő száguldással folytatódik. Vasárnap hét gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, és az így 14 gyorsaságiból összeálló verseny teljes távja 182,01 kilométer, a céldobogót pedig a nyíregyházi Kossuth téren állítják fel, ahol majd az ünnepélyes eredményhirdetést is rendezik vasárnap este.
NyíregyházaMáriapócsMádraliSzabolcs-Szatmár-BeregBorsod-Abaúj-Zemplén

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés