Hamarosan átadják az ország legnagyobb sportcsarnokát

2021.11.09. 08:21

Hamarosan átadják az ország legnagyobb sportcsarnokát
(Fotó: mti)

Az építése két évvel ezelőtt kezdődött.

Hirdetés

Hirdetés

December közepén adják át a Budapesti Multifunkcionális Arénát, mondta a létesítmény hétfő esti külső fénypróbáján Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa. Miközben a létesítmény - egyedülálló külső világítása révén - piros, fehér és zöld színbe öltözött, reményét fejezte ki, hogy januárban minél többen szurkolhatnak a helyszínen a magyar válogatottnak, amely története során először léphet pályára hazai környezetben világversenyen.

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 fős befogadóképességű népligeti létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött. A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős.

A Budapesti Multifunkcionális Aréna lesz az ország legnagyobb sportcsarnoka, a szintén fbárosi Papp László Aréna és a debreceni Főnix Aréna előtt.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti csarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.
Budapestkézilabdasportcsarnok

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés