Grande Partenza: amikor Budapestre és Magyarországra figyel a világ

2021.11.03. 17:52

Grande Partenza: amikor Budapestre és Magyarországra figyel a világ
Paolo Bellino, az olasz körverseny igazgatója, Stephen Roche, az 1987-es Giro győztese, Valter Attila országúti-kerékpárversenyző és Révész Máriusz kormánybiztos a Giro d'Italia első három szakaszának budapesti ismertetőjén   (Fotó: mti)

A Hősök terén lesz a csapatbemutató, amit az egész világ néz.

Hirdetés

Hirdetés

Május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a jövő évi, 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny. A magyarországi Nagy Rajt és a viadal első három szakaszának szerdai, budapesti ismertetőjén Paolo Bellino, a olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatója elmondta, hogy a program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval.

Az éles verseny két nappal később a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a kerekesek a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek. A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny.

A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után utaznak Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt, amely május 29-én ér véget.

Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Nagy Rajtnak (Grande Partenza), ám akkor a koronavírus-járvány miatt a viadalt őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

kerékpárversenyGiro d'Italia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés