Hirdetés

Bondár Anna már a legjobb 16-ban

MTI

2022.01.05. 08:41

Bondár Anna már a legjobb 16-ban
A győztes meccs után

A Hajdúszoboszló SE sportolója a nyolcadik kiemelt Siniakovát búcsúztatta.

Hirdetés

Hirdetés

A selejtezőből indult Bondár Anna a főtábla nyitókörében is győzni tudott a Melbourne-ben zajló, 239 477 dollár (78 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán, így bejutott a legjobb 16 közé.
A világranglista 92. helyezettjére szerdán a 49. Katerina Siniakova várt, akit a nyolcadik helyen emeltek ki a szervezők. A mérkőzés első szettjében kiegyenlített volt a játék, sokáig mindkét teniszező hozta az adogatójátékát, 5:5-nél aztán Bondár borította az addigi rendet, elvette riválisa szerváját, majd behúzta a sajátját. A folytatásra Siniakova felszívta magát és gyorsan 2:0-ás előnybe került, ám nem tudta megtörni a jelenleg legelőkelőbb helyen ragsorolt magyar játékost, aki ugyan a játszmában az első két adogatójátékát elbukta, de 1:2-nél és 2:3-nál is gyorsan visszavette az előnyt, majd 3:3-as állásnál sorozatban elért harmadik brékjével lépéselőnybe került. 

Bondár Anna ekkor közel került a győzelemhez, 5:4-nél pedig még közelebb, de nem tudta kiszerválni a mérkőzést, melynek második szettje végül rövidítésbe torkollott. A tie break a meccs addigi képének megfelelően rendkívül szorosan alakult, végig fej fej mellett haladtak a felek, a cseh ellenfél 6-5-ös vezetésénél a meccsért szervált, ám hibázott, Bondár viszont 9-8-nál élni tudott az esélyével és jó adogatás után lezárta a játszmát, és vele a kétórás meccset is.

Az egyesben két, párosban viszont 14 tornán diadalmaskodott Siniakova búcsúztatása után Bondár Annára a világranglistán 69. orosz Anasztaszija Potapova vár a nyolcaddöntőben.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Bondár Anna – Katerina Siniakova (cseh, 8.) 7:5, 7:6 (10-8)
teniszBondár AnnaHajdúszoboszló SE

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés