Hirdetés

Ott lesz az idei Giro d'Italia mezőnyében Valter Attila

MTI

2022.01.11. 11:57

Ott lesz az idei Giro d'Italia mezőnyében Valter Attila
(Fotó: Kovács Tamás/MTI))

A verseny május 6-án indul Budapestről.

Hirdetés

Hirdetés

Valter Attila ott lesz a Magyarországról rajtoló Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny idei mezőnyében. A magyar versenyző csapata, a francia Groupama-FDJ kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy Valter – valamint Arnaud Démare – is indul a budapesti Grande Partenzán – írja az MTI. Valter tavaly három szakaszon át viselhette a legendás rózsaszín trikót, az összetett éllovasának járó megkülönböztető mezt.

A május 6-án startoló háromhetes viadallal kapcsolatban a magyar kerekes korábban azt mondta, a nyitószakaszt záró visegrádi emelkedő a kedvenc edzőhelyszíne, és minden nap úgy kel fel, hogy a nyitóetapot megnyerve újra felölthesse a Maglia Rosát. Az idei Girón hét sík, hat hegyi szakasz, továbbá két időfutam lesz, a maradék hat résztáv pedig dombos, ami a hosszú szökéseknek kedvezhet.

A három magyarországi etap útvonalát november elején jelentették be hivatalosan: a Budapest-Visegrád és a Kaposvár-Balatonfüred távok között rendezik a budapesti időfutamot. A viadal május 29-én, Veronában ér véget. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

A 2022-es Giro d'Italia magyarországi szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km
kerékpárValter AttilaGiro d'Italia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés