Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics „lecsapta” a holland challenger-menőt

| 2022. 02. 11. | 09:52:00
Jöhet Rubljov, akivel tavaly mérkőzött a fináléban.
Fucsovics „lecsapta” a holland challenger-menőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztornán február 10-én. A világranglistán 38. magyar éljátékos – aki tavaly döntőt vívott a holland kikötővárosban – a szerb Filip Krajinovic (36.) után, a 16 között a hazai környezetben szabadkártyával indult Tallon Griekspoorral csapott össze, pályafutása során először. A 25 éves holland karriercsúccsal jelenleg 62. az ATP-rangsorban főként annak köszönhetően, hogy tavaly nyolc challenger-tornát nyert egy év alatt, és sorozatban öt versenyen diadalmaskodott – mindkettő rekord a tenisztörténelemben. 

A csütörtöki meccs első játékában Fucsovicsnak három bréklabdája is volt, és bár ekkor még nem, négy gémmel később már el tudta venni riválisa adogatását, az előny pedig kitartott a szett végéig. A második játszmában Fucsovicsnak kettő, ellenfelének három fogadópontot kellett hárítania, ezt leszámítva mindkét teniszező magabiztosan szervált, így rövidítésben dőlt el a szett sorsa. Ebben a magyar kiválóság – aki kedden ünnepelte 30. születésnapját – koncentrált jobban, és 109 perc alatt továbbjutott. 
Fucsovics a negyeddöntőben a címvédő Andrej Rubljovval csap össze, akitől 7:6 (7-4), 6:4-re kikapott a tavalyi fináléban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés