Hirdetés

Az utolsó arany - Schmitt Pál búcsúzik

2022.02.15. 08:52

Az utolsó arany - Schmitt Pál búcsúzik
Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: mti)

Liu Shaoangnak adta át.

Hirdetés

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke számára emocionálisan volt fontos, hogy hétfőn átadhatta Liu Shaoangnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számának aranyérmét a pekingi téli olimpián. A 79 éves sportvezető kedden elmondta,

életkora miatt az év végéig a NOB tagja, ezért ez volt az utolsó lehetősége, hogy magyar versenyzőnek aranyérmet adjon át.

"A brazil NOB-tag barátom volt kijelölve az éremátadóra. Amikor kiderült, hogy Liu Shaoang nyerte az aranyérmet, gyorsan megkértem, hogy lépjen vissza a javamra, én szerettem volna átadni az aranyérmet. A brazil kollegám örömmel tett eleget kérésemnek. Így aztán engem ért az a megtiszteltetés, hogy az első magyar egyéni téli olimpiai bajnoknak átnyújthattam az aranyérmet"

- mondta Schmitt Pál, aki vívóként kétszeres olimpiai bajnok, és aki elmondta még, hogy 1983 óta tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, és először az 1988-as szöuli olimpián volt módja magyar sportolók nyakába akasztani aranyérmet. Az elsők között volt akkor Gyulay Zsolt kajakos - a MOB január végén megválasztott új elnöke -, Martinek János öttusázó és Egerszegi Krisztina úszó.

olimpiagyorskorcsolyaRövidpályás gyorskorcsolyaLiu Shaoang

Hirdetés

Hirdetés