Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházától Tokajig tart a Bringa Piknik

Szabolcsihír

2022.04.25. 15:18

Nyíregyházától Tokajig tart a Bringa Piknik
A kép illusztráció

Nem a gyorsaság, a részvétel a lényeg.

Hirdetés

Májusban Bringa Piknik és BringaTusa - 2022-ben sem maradnak tokaji túra nélkül a bringások A Bringa Piknik idén is az egészségről, a sportról, a jó hangulatról és a remek, vidám társaságról szól. Na meg egy lassúsági versenyről. Közel ezer bringás indult 2018-ban Nyíregyházáról Tokaj felé. A nyírteleki és a rakamazi piknikpontnál pedig több százan csatlakoztak a túrához. A közel 35 km-es út végén pedig megtöltötték a bringások a tokaji Fesztiválkatlant. Idén is ez az útvonal.

A részletekről április 25-én tartott sajtótájékoztatót Kovács Ferenc, Nyíregyháza, Posta György, Tokaj, Szekeres József, Nyírtelek, Bodnár László, Rakamaz polgármestere és Pataki Mihály, a Bringa Piknik 2022 főszervezője, a BringaSziget tulajdonosa.

Az elmúlt években megyehatáron túlról, Budapestről, sőt Japánból is volt résztvevő az ingyenes túrán. A két jól bevált piknikponton sincs változás, Nyírtelek és Rakamaz nem csak csatlakozási lehetőség. Itt ásványvízzel, gyümölccsel és pogácsával pótolhatják a bringások az elvesztett kalóriákat.

A rajt ezúttal is Nyíregyházán, a Kossuth téren lesz. A hagyományoktól azonban eltérő, korábbi időpontban, már 9:00-kor indul a mezőny. Előtte többek között a népszerű és ingyenes BikeSafe regisztráció és Rebeka Valéria énekes műsora várja az indulókat. A Fesztiválkatlanba érkezőket már Dj Till bevonulózenéi fogadják majd. A 2022-es Bringa Piknik extrájaként a tokaji Fesztiválkatlanban egy különleges verseny várja azokat, akiknek nem remeg túlságosan a lába.

Akadályverseny Tokajban

Négy korosztály indulhat a Bringa Tusán. Az akadályverseny célja az akadályok (15 db) és a táv (450 m) minél lassabb teljesítése. A nevezés díjtalan, de előzetes, online regisztrációhoz kötött, a nevezők száma korosztályonként maximum 25 fő. A Bringa Tusa (kerékpáros akadályverseny) egyben karitatív jelleggel is bír, hisz nevezőnként 5.000.forintot a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére ajánlanak fel a szervezők és a támogatók.
Egy másik újítás: a rendezvény előtt közös szemétszedésre invitálják a bringásokat.

Szemétszedés az úton

Május 7-én, szombaton, délután 13 órakor a BringaSzigetről indul a csapat. (Agyag utca 6.) A Bringa Piknik útvonalán tekerve, a környezettudatosság jegyében megtisztítják a terepet az ott „felejtett” szeméttől. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. jóvoltából a résztvevőknek csak elszántságra és akaratra lesz szükségük. Az összegyűjtött hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról az ÉAK Nonprofit Kft. gondoskodik.

A Bringa Piknik ideje alatt folyamatos a mozgó orvosi felügyelet, illetve Tokajban mentő jelenlétével biztosítják az esetleges (nem várt) balesetek szakszerű orvosi ellátását. Egy felmatricázott szervizbuszt is biztosítanak a szervezők az esetleges műszaki problémák kivédésére, megoldására. Tokajból vissza Nyíregyházára mindenki egyénileg érkezik, hisz a tokaji programokon való részvétel kötetlen.

A MÁV a Tokaj-Nyíregyháza vonalon közlekedő vonatokhoz kerékpárszállításra alkalmas vagonokat is csatol 14 és 17 óra között, minden óra 34. percében.
A Bringa Piknik időpontja: május 14.
Start: Nyíregyháza, Kossuth tér, 9:00 (gyülekező 8:00)
Cél: Tokaj, Fesztiválkatlan
Piknik pontok: Nyírteleknél és Rakamaznál.
NyíregyházaTokajBringa Piknik

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés